EVROVIZIJA

Tujci secirali Ano Soklič in šokirali s komentarji (VIDEO)

Izjemne vokalne sposobnosti naše pevke so očarale evrovizijske navdušence. 
Fotografija: Ana Soklič je prepričala s pesmijo Voda. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona
Odpri galerijo
Ana Soklič je prepričala s pesmijo Voda. FOTO: RTV Slovenija, posnetek zaslona

Konec tedna je bil v Sloveniji v znamenju Eme, in medtem ko že tradicionalno mnogi Slovenci izražajo nestrinjanje z zmagovalko letošnjega festivala, je svoje mnenje o izbrani pesmi izrazila tudi tujina. Evrovizijski navdušenci so pesem Voda poslušali in prav vsi so navdušeni nad vokalnimi sposobnostmi Ane Soklič, a imajo kljub temu nekaj pripomb.

Večina se strinja s tem, da je kitica predolga in da se pesem na začetku nekako »vleče« ter traja predolgo, da pride do refrena, ki je po njihovem mnenju odličen.

Prevzela ju je


Nad skladbo sta navdušena tudi komentatorja Toy in Goy. »Hvala, hvala, Slovenija,« je bil prvi komentar, ko sta zaslišala skladbo in dodala, da smo se očitno od lanskega nastopa veliko naučili. »Imate vse, odrsko postavitev, karizmo, vokal, produkcija je izjemna.« Dodala sta še, čeprav nič ne razumeta, da sta navdušena. Dodajata, da ju je prevzela in da vse skupaj deluje prefinjeno in izjemno dozorelo. Menita, da je to prva balada letos, ki dejansko izstopa. »Ne, ni dolgočasna. Vem, da bodo to nekateri rekli, a ni. Ona pripoveduje zgodbo, in čeprav ne razumem niti besede, sem navdušen.«

Pravita, da bo potrebna prenova


»Gledalci bi med tem verzom lahko šli na stranišče,« pa je dejal Willliam z Wiwibloggsa.

O njenem vokalu sta dejala, da je jasno, da je »mojstrica«. »Riti nam bodo odpadle, ko bodo slišali tole,« pa sta dodala, ko sta zaslišala zadnjo ponovitev refrena, kjer nas Ana popelje še više.


»Ni dvoma. Dekle zna peti in ima vrhunske vokalne sposobnosti, a prvi verz traja predolgo,« pravi Deban. William pa dodaja, da te mora pesem mora v prvih sekundah pritegniti, a ta pesem na začetku ne pritegne. »Intro je dolgočasen. A kljub temu ima pesem odlične trenutke. Če jim bo uspel nastop tudi vizualno, je lahko vrhunsko.«

Povedala sta še, da se Slovenija vedno bori za uvrstitev v finale in da sta ugotovila, da obstaja neki vzorec, ko gre za izbiro slovenskih predstavnikov. In sicer pravita, da je eno leto je v ospredju vokal, drugo pa skladba.
 

Kaj bodo spremenili?


Da pesem čaka prenova, je povedala tudi sama Ana, ki se je menda z ekipo že odločila, da bo pesem odpela v slovenskem jeziku, čeprav je bila prvotno napisana v angleščini in je nosila naslov Dorian Gray. Slovensko ekipo preganja čas, saj morajo do šestega marca oddati končno različico skladbe, ki nas bo zastopala na letošnji evrovizijski popevki. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije