MARK SMIRNOV

Ruski slikar slika tudi slovenske vedute

Na obisku v Sloveniji se je Mark Smirnov zadržal tudi v Celju.
Fotografija: Priznani ruski akademski slikar iz Moskve se je ustavil tudi v knežjem mestu. FOTO: GREGOR KATIČ
Odpri galerijo
Priznani ruski akademski slikar iz Moskve se je ustavil tudi v knežjem mestu. FOTO: GREGOR KATIČ

V Sloveniji je gostoval znani ruski akademski slikar Mark Smirnov, ki je k nam prispel na povabilo generalnega direktorja Nogometnega kluba Celje Valerija Kolotila, svojega sorojaka iz Moskve. Priznani ruski slikar Smirnov slika predvsem vedute turistično najbolj prepoznavnih slovenskih krajev. Potem ko je že ustvarjal v Ljubljani, Kranju, na Bledu in Bohinju, ga je pot zanesla tudi v Celje.


Kot je dejal, ga je knežje mesto, ki se ponaša s številnimi zgodovinskimi, kulturnimi in turističnimi znamenitostmi, zelo navdušilo. Še posebno ga je prevzel Stari grad Celje, ki ponuja čudovit razgled z najbolj obiskane celjske turistične točke na vse mesto in tudi reko Savinjo. Obenem pa se je Mark Smirnov zdaj tudi sam prepričal, da je Celje tudi športno mesto, z dobro športno infrastrukturo, odličnimi športniki in srčnimi navijači. Smirnov je z odliko diplomiral na ruski akademiji za umetnost, prejel je tudi številne nagrade za svoje delo v Rusiji, Italiji in Nemčiji. Veliko potuje po svetu in slika pokrajine.

Nekaj časa je ustvarjal tudi na Kitajskem, sicer pa živi in dela v Rusiji ter Italiji. Skupaj z očetom, ki je prav tako akademsko izobražen slikar, ima v centru Moskve prodajno galerijo Smirnov Gallery. Na leto nariše več kot sto slik, ki jih vse tudi uspešno proda. In tudi te, ki jih je in še bo ustvaril v Sloveniji, naj bi bile na prodaj, morda pa bo še prej priredil tudi kakšno razstavo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije