UPS

Poslanec Lisec ga je tvitnil, ups, pihnil mimo

Le SDS prepeva Avsenikovo Golico. Besedila pa ni in ni in ni.
Fotografija: Tomaž Lisec FOTO: LEON VIDIC
Odpri galerijo
Tomaž Lisec FOTO: LEON VIDIC

O poslancu Tomažu Liscu imajo številni precej za povedati. Drugi malo manj. Pa saj se še spomnimo, kako se je lani kot predstavnik Sevnice, tistega mesta, od koder prihaja prva dama ZDA Melania Trump, njeni starši pa so za zdaj še brez stalnega dovoljenja za bivanje v ZDA, skupaj s strankarskim kolegom SDS Žanom Mahničem, sicer predsednikom odbora za obrambo (na nacionalni televiziji se je pohvalil, da je njegova edina droga, žal, še kar pivo, marihuanco pa da je enkrat res poskusil), odpravil v Washington na sprejem v čast prvi dami. Zaradi oblačil, v katerih sta bila na selfieju, s katerim sta se hvalila − malce ju je zaneslo nepoznavanje bontona, ki veleva, kaj je treba obleči, če organizatorji zaukažejo black tie, fanta poslanca pa sta ocenila, da sta dovolj suknjič in črna kravata −, sta postala tarča posmeha slovenske javnosti; no, tiste, ki vsaj malce pozna, kaj pomeni poslovni bonton.

Te dni pa ga je omenjeni Lisec spet pihnil mimo. Tokrat zaradi tvita o izboru popevk na strankarskih prireditvah. »Eni pojejo Internacionalo, mi pa Čebelar Lojzeta Slaka in Avsenikovo Na Golici. Ker smo v Sloveniji,« je zapisal poznavalec in ljubitelj slovenske glasbe. Številni so po objavi tvita zaman iskali besedilo pesmi Na Golici, ki jo Lisec in prijatelji tako radi prepevajo. Priljubljena Avsenikova polka namreč nima besedila.

Ah, je menda pokomentiral Lisec, levim radikalnim nič ni prav. Navsezadnje ga vsak kdaj pa kdaj pihne mimo; no, nekateri – povrhu še poslanci – pa ga tudi tvitnejo mimo. U. B.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije