Nevarni virus prestavil obisk Gorskega zdravnika

Tudi pri nas smo startali z novo sezono priljubljene nadaljevanke. Od glavnega igralca smo ekskluzivno izvedeli, da se spet obeta njegov obisk v Sloveniji.
Fotografija: Za sproščanje sega tudi po meditaciji. FOTO: Osebni Arhiv
Odpri galerijo
Za sproščanje sega tudi po meditaciji. FOTO: Osebni Arhiv

V Nemčiji je nova, trinajsta sezona priljubljene serije Gorski zdravnik na sporedu že od začetka letošnjega leta, pri nas pa jo bomo lahko začeli gledati prav danes. Kaj prinaša, je še skrivnost, da gledalcem ne bi skalili veselja in napetosti pričakovanja, a ustvarjalci obljubljajo, da bo napeto, nova sezona pa da bo postregla tudi s spremembami.
Hans Sigl nima miru pred nemškimi in avstrijskimi tabloidi. FOTO: Osebni Arhiv
Hans Sigl nima miru pred nemškimi in avstrijskimi tabloidi. FOTO: Osebni Arhiv

Doktor Kristjan Bevk, ki ga je v slovenski nanizanki Najini mostovi odlično upodobil Robert Korošec, ključe svoje vipavske ordinacije ob večerih na POP TV predaja staremu mačku, doktorju Martinu Gruberju, ki bo v trinajsto sezono zagrizel z novimi preobrati in zapletenimi medicinskimi primeri. Kot smo bili navajeni, Gruber svojim pacientom ne zagotovi zgolj zdravstvene oskrbe, temveč tudi nasvete in moralno oporo. Pri tem pa seveda ne manjka zapletov, ljubezenskih iskric in ljubosumnih pogledov.
 

Po novem tudi na odru


Najbrž ni dvoma, da so snovalci nadaljevanke poskrbeli za zanimivo in napeto dogajanje tudi v 13. sezoni, ki ne razočara. Novosti pa ne bo le v seriji, temveč marsikaj novega doživlja tudi Hans Sigl. Glavni igralec nima zanimivega in pestrega življenja le v nadaljevanki, ampak tudi zasebno in v drugih poklicnih stvareh. Nedavno je, denimo, izdal CD za meditacijo. Gre za metode, ki jih za sproščanje uporablja tudi sam in bodo verjetno zanimale njegove oboževalce. V današnjem stresnem in naglem tempu življenja vse prevečkrat ali celo vedno pozabljamo nase, priložnosti za sprostitev najbrž ni prav veliko. Zato si je treba preprosto vzeti čas in poskrbeti zase. A meditacija ni edina vrsta sprostitve priljubljenega televizijskega zdravnika.

V prostem času rad igra golf, smuča, gre v hribe, tudi joga mu ni tuja. Za zdravje in boljše počutje po dognanjih pomaga tudi smeh in tega se očitno drži tudi Sigl. Na začetku leta je začel nastopati na odrskih deskah, in sicer v prvi stand up komediji doslej. Predstave za zdaj niso redne, saj snema Gorskega zdravnika in je dejaven tudi v nekaterih drugih stvareh, nikakor pa po par predstavah ni vrgel puške v koruzo. Ko bo čas in priložnost, bo na sporedu tudi še kakšna stand up predstava.
Gorski zdravnik se z novo sezono vrača na naše male zaslone.
Gorski zdravnik se z novo sezono vrača na naše male zaslone.

Sicer pa se konec ne obeta še niti Gorskemu zdravniku. Kljub 13 sezonam je snovi in idej za zgodbe še dovolj, pa tudi Sigl se serije in svoje vloge še ni naveličal. A kako dolgo bodo serijo še snemali oziroma bo še del nje, ne ve niti sam. Vsekakor še nekaj časa, in dokler ga bodo gledalci spremljali, zagotovo pa na snemanju ne bo praznoval šestdesetega rojstnega dne. A konca tako verjetno še ne bo tako kmalu, saj je Sigl julija lani srečal komaj abrahama.
 

Načrtuje obisk v živo


Zvezdniku serije v zasebnosti nikakor ni dolgčas. Precej odmevne so bile govorice, da se ločuje od žene Susanne, s katero sta poročena od leta 2008. Konec lanskega leta so mediji med drugim pisali tudi, da je bil z ženo na zadnji medijsko objavljeni fotografiji poleti 2018, torej pred poldrugim letom. To je bil eden od povodov za govorice o zakonskih težavah, ki kar ne potihnejo. Sigl jih sicer ne komentira, je pa v slabih odnosih z nekaterimi nemškimi in avstrijskimi tabloidi. Z njimi se je spustil skoraj v malo vojno, saj meni, da se preveč vtikajo v njegovo zasebnost in o njej pisarijo.


Sicer pa smo od zvezdnika dobili ekskluzivno izjavo, ki bo vsekakor razveselila njegove slovenske oboževalke. »Sprehajam se po enem najlepših mest na svetu – Ljubljani,« so bile besede Hansa Sigla na obisku naše prestolnice pred skoraj tremi leti, ki ga je naravnost očarala. Nam pa je nedavno zaupal, da namerava Slovenijo kmalu znova obiskati. Kdaj natančno, ne ve, poleg tega pa je vmes še izbruhnila epidemija koronavirusa, kar je njegove načrte porušilo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije