POROKA

Muzikantovo dekle kmalu muzikantova žena

Sabina Kapus je že nekaj let srčna izbranka kitarista Uroša Škripca. Član Ansambla Opoj, ki je letos slavil že na dveh festivalih.
Fotografija: Uroš Škripec in Sabina Kapus sta par že nekaj let. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Uroš Škripec in Sabina Kapus sta par že nekaj let. FOTO: OSEBNI ARHIV

Na festivalu v Vurberku je letos najbolj navdušil Ansambel Opoj iz Velike Nedelje, ki je tako stroko kot radijske urednike in občinstvo prepričal s polko Kmečki fant muzikant, za katero je melodijo napisal nedavno preminuli Tine Lesjak, besedilo pa je prispevala Vera Šolinc.

Pred dnevi pa je Ansambel Opoj prepričal stroko tudi na festivalu Guštanj na Koroškem, kjer so si zmago priigrali s skladbo Jaz in ti, ki jo je v celoti napisal kitarist Uroš Škripec in zanjo prejel tudi nagrado za najboljše besedilo. Omenjeni ansambel je že nekaj let stalnica festivalov. Kmalu pa bodo imeli člani še en razlog za veselje.
Ansambel Opoj je letos slavil zmago že na dveh festivalih. Na zadnjem prav po zaslugi Uroša, ki se bo kmalu oženil. FOTO: SREČKO ZADRAVEC
Ansambel Opoj je letos slavil zmago že na dveh festivalih. Na zadnjem prav po zaslugi Uroša, ki se bo kmalu oženil. FOTO: SREČKO ZADRAVEC

Njihov Uroš Škripec se namreč pripravlja na poroko s svojo Sabino Kapus, ki je že nekaj let muzikantovo dekle. Dobesedno, saj je besedilo za istoimensko polko prav tako napisal Uroš, z njo pa so se opojevci pred dvema letoma predstavili na festivalu Graška Gora poje in igra. Uroš, doma iz vasi Sodinci v občini Ormož, nam je takrat razkril, da je imel pri pisanju v mislih prav Sabino, sicer Savinjčanko, doma z Vranskega, s katero sta se spoznala med študijem. Muzikantovo dekle je torej Sabina, ki pa ni glasbenica, temveč se ukvarja z modo in oblikovanjem, čeprav je končala kar dva študija v čisto drugi smeri, in sicer fakulteto za strojništvo in naravoslovno fakulteto v Ljubljani.


Uroš je dva dni pred festivalom na Koroškem prestal fantovščino, kako so ga fantje namučili, pa nam ni razkril. So pa vsi nosili modre majice z napisom: »Konec. Lušno!« Ali so želeli s tem Urošu sporočiti, da je konec vsega luštnega, sicer ne vemo, vsekakor pa je bodoči ženin, mimogrede, poroka bo 14. septembra, prepričan, da ga veliko lepega, tudi v zakonu, še čaka. Že vnaprej iskrene čestitke skorajšnjima mladoporočencema tudi iz našega uredništva. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije