Končno prejela prestižno nagrado

Kaly Kolonič je zaradi pljučnice ni osebno dobila v roke.
Fotografija: Podjetnica in umetnica je na sceni več kot dve desetletji. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Podjetnica in umetnica je na sceni več kot dve desetletji. FOTO: Osebni arhiv

Kaly Kolonič je marca prejela prestižno nagrado dama leta, ki jo v Beogradu podeljujejo za uspešnost in doprinos k svetu na različnih področjih. Kandidate izbirajo iz kar 24 evropskih držav, v konkurenci pa so ministri, podjetniki, umetniki, zdravniki in številni drugi. Koloničeva jo je prejela kot edina Slovenka, in sicer za več kot 3000 izpeljanih projektov v okviru njene agencije Ekskluzivno in na področju umetnosti za številne razstave v Sloveniji, Londonu, Pragi, Hongkongu in drugje.



Med letošnjimi dobitniki so bili denimo srbski podpredsednik vlade in minister Dačić, starši teniškega asa Novaka Djokovića, pa tudi slovenski glasbenik Damiano Roi. Koloničeva je ponosna in počaščena, ji je pa veselje ob osvojitvi tako laskave nagrade skalila bolezen. Tik pred podelitvijo jo je namreč v posteljo za dlje prikovala težka pljučnica, nato je izbruhnila še epidemija koronavirusa in z udeležbo na podelitvi ni bilo nič. Razočaranje je bilo kajpada velikansko, storiti pa ni bilo mogoče prav ničesar. A kdor čaka, dočaka. Nagrado je tako prejela prejšnji teden.

»Komaj sem čakala, da bo prišla do mene, da doživim tisti posebni občutek, ko jo bom prvič prijela v roke. To je posebna mednarodna nagrada, ki se podeljuje za dosežke in jo podeli strokovna komisija. Ne bi mogla priti v bolj primernem trenutku, saj ravno praznujem dvajseto obletnico svoje Agencije Ekskluzivno, hkrati pa je to leto preboja v tujino z mojo umetnostjo in razstav v Londonu, Pragi in Hongkongu. Pravzaprav si ne bi mogla želeti lepšega uvoda v 20. obletnico Agencije! Leto 2020 bo čudovito, tudi če se vedno znova najdejo kakšne luknje in kamni na cesti. Ampak tako je. Pot do uspeha še nikoli, vsaj da bi jaz vedela, ni bila premica,« pravi ob prejemu nagrade.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije