ZAKONODAJNA RESOLUCIJA SPREJETA

Joveva razveselila z novico

Poslanka v Evropskem parlamentu ponosna na pomemben korak k boljšim pogojem za vse mlade.
Fotografija: Irena Joveva, najmlajša slovenska evropska poslanka v Bruslju FOTO: Lara Szpiro
Odpri galerijo
Irena Joveva, najmlajša slovenska evropska poslanka v Bruslju FOTO: Lara Szpiro

Slovenska poslanka v Evropskem parlamentu Irena Joveva, najmlajša slovenska evropska poslanka v Bruslju, ki so jo konec maja uradno nominirali za tako imenovanega bruseljskega oskarja v kategoriji prvak(inja) mladih, je s sledilci delila zapis na družbenih omrežjih, ki ga objavljamo v celoti.

»Vsi smo bili nekoč tam. Kdo te bo pa vzel v službo brez izkušenj? Da, delovne izkušnje so dragocene. Toda računov – dobesedno dragocenih – ne plačajo. Ste vedeli, da na ravni EU sploh nimamo sprejetih standardov opravljanja pripravništev? Vrsto let se je ta problematika reševala, a nikoli zares rešila. Trajalo je, z vzponi in padci, toda končno je tukaj: danes smo v Evropskem parlamentu sprejeli zakonodajno (!) resolucijo o kakovostnih pripravništvih.

Nekakovostna in predvsem neplačana pripravništva so izkoriščevalska. Nekakovostna in predvsem neplačana pripravništva so tudi nepravična. 'Kaj pa izkušnje, imate?' 'Imam. In plačan(a) sem bil(a). In zelo kakovostno je bilo!'

Take odgovore si želim. Zato sem ponosna na danes sprejeto besedilo. Storili smo izjemno pomemben korak k boljšim pogojem za vse mlade. Komisijo pozivamo k pripravi zakonodajnega okvira, za katerega – zavoljo zagotavljanja enakosti in pravic mladih – resnično upam, da ga bomo na dnevni red dobili čim prej,« je zapisala.

Preberite še:

image_alt
Naša poslanka Irena Joveva nad šefa Appla

image_alt
Joveva se je razjezila in pisala direktorjem: Ne bom se ustavila pri pismu

image_alt
Joveva hčerko podojila kar v pisarni: To je zame nekaj najlepšega na svetu (FOTO)

image_alt
Oči evropskih poslancev uprte v Jovevo, na zasedanje ni prišla sama (FOTO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije