JUNAK NA SMUČIŠČU

Znani Slovenec na Krvavcu rešil otroka: Noro, jaz se ga bom kar napil (FOTO)

Sandi Murovec je s hitrim posredovanjem preprečil najhujše.
Fotografija: Sandi Murovec. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Sandi Murovec. FOTO: Facebook

Slovenski smučarski inštruktor Sandi Murovec je na facebooku objavil dramatičen zapis, v katerem je pojasnil, kaj se je dogajalo na smučišču Krvavec. Otrok se je med vožnjo s sedežnico premaknil preveč na rob sedala in po nekaj deset metrih vožnje zdrsnil pod zapiralo sedežnice, kjer sta ga pred padcem v globino z rokami ujela in zadržala dva druga smučarja. Delavec smučišča je sedežnico takrat ustavil, pod njo pa so delavci na smučišču, mimoidoči in policist hitro raztegnili zaščitno mrežo, s katero so močno ublažili okoli 10-metrski padec proti tlom. Otroku je bila nudena pomoč reševalcev na smučišču. 
FOTO: PU Kranj
FOTO: PU Kranj

​Murovec je dogodek opisal takole (nelektorirano): 
»Danes sem pravgotovo najsrecnejsi clovek, lahko pa bi bilo povsem nasprotno! Nesrecni splet okoliscin je botroval skorajsnji katastrofi. 12-letni decek je namrec zdrsnil med varovalo sedeznice in sedez ter tako obvisel na visini 10m (slika) tik pred najvisjim stebrom. S krajnimi mocmi sta ga nekaj casa se uspela zadrzevati sosolec in nakljucna smucarka v trenutku, ko sem se sam slucajno nahajal v blizini. Bilo mi je takoj jasno (ne rabis bit pameten), da dolgo ne bosta zdrzala, zato sem pograbil zascitno mrezo, namenjeno za postavljanje ograj in skupaj z Markotom (Soncek) odbrzel pod njih.

Ker so se nama medtem pridruzili nadzorniki in nekaj mimoidocih, smo improvizirali mrezo, nekaksen mini trampolin. Zelel sem sneti se varovalno blazino s stebra, da bi jo podlozil, a zal prepozno. Decek je ze zgrmel, vendar je mreza kljub temu opravila svoje. Glavnino udarca smo uspeli zadrzali, se vedno pa je fant udaril ob tla. Ker je padel na hrbet s take visine, si niti ne upam predstavljati kaj bi bilo, ce.....Iz bolnice so nam sporocili, da jo je odnesel le z zvinom kolena! A je lahko kaj lepsega!!!!! Norrroooo, jest se ga bom kr napil...«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije