Zaradi koronavirusa končno na zaslonih?

Med prvimi sta poslušalcem in gledalcem krajšala čas prvaka slovenskega rocka Tomi Meglič in Miha Guštin - Gušti.
Fotografija: Med prvimi sta poslušalcem in gledalcem krajšala čas prvaka slovenskega rocka Tomi Meglič in Miha Guštin - Gušti. FOTO: RTV SLO
Odpri galerijo
Med prvimi sta poslušalcem in gledalcem krajšala čas prvaka slovenskega rocka Tomi Meglič in Miha Guštin - Gušti. FOTO: RTV SLO

RTV Slovenija v teh apokaliptičnih dneh redno zagotavlja informativne oddaje, vabi strokovnjake in odgovorne pred mikrofon. Veliko je ponovitev, pojavi se kak dokumentarec za krajšanje časa. Kakor koli. So pa očitno najbolj pridobili slovenski glasbeniki.
Tudi skupina Kiwi Flash je že nastopila. FOTO: K. E.
Tudi skupina Kiwi Flash je že nastopila. FOTO: K. E.

Namreč: ena od redkih pravih novosti, ki so jo pripravili na RTV SLO, je glasbena oddaja, ki jo pripravljajo na Valu 202, traja od 30 do 35 minut s koncerti slovenskih glasbenikov. Na Valu 202 jo je mogoče slišati ob 16.45, na TV SLO 2 pa videti po 22.00.

»Dobrodošlo,« je slišati iz glasbenih vrst. Nekateri pa se vseeno sprašujejo, ali je koronavirus moral biti vzrok, da so se tako na Valu 202 kot na RTV SLO odločili za predvajanje koncertov slovenskih glasbenikov.
Poltretje leto namreč mineva od peticije z naslovom Pusti peti moj'ga slavca, kakor sem mu grlo stvaril, v kateri je več sto podpisnikov opozorilo na težave slovenskih glasbenikov.


»Slovenski glasbeniki, ustvarjalci slovenske popularne zabavne glasbe ter njeni podporniki ugotavljamo, da je melodična zabavna glasba zapostavljena in izrinjena iz programov nacionalnega radia (Radio Slovenija 1, Val 202, regionalni program Radio Koper in Radio Maribor) in nacionalne televizije (TV SLO 1, TV SLO 2 in obeh regionalnih centrov TV Koper in TV Maribor),« so med drugim zapisali leta 2017. Zgodilo se ni nič. Zdaj pa kar naenkrat koncerti slovenskih glasbenikov na Valu 202 in na TV SLO 2. Hvala, korona! 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije