Poglejte Jasno Kuljaj, tudi v takšni vlogi se znajde

Ustvarjalci oddaje Pri Črnem Petru so se odločili uprizoriti legendarnega Kekca. Avtor Jože Potrebuješ je prepričan, da bo omenjena oddaja postala kultna.
Fotografija: Jasna Kuljaj FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Jasna Kuljaj FOTO: Roman Šipić

Sliši se neverjetno: Jasno Kuljaj videti v vlogi tete Pehte, Ranka Babića pa v vlogi vriskajočega slovenskega junaka Kekca. Po seriji prirejenih pravljic – Rdeči kapici, Sneguljčici in Treh prašičkih se je ekipa oddaje Pri Črnem Petru tokrat odpravila v Kranjsko Goro, v Kekčevo deželo. Čisto po svoje so predelali in posneli kultnega Kekca. Ja, tudi Slovenci imamo svoje junake in ponosni moramo biti nanje!
Jasna z avtorjem oddaje Jožetom Potrebuješem in njegovimi Čuki
Jasna z avtorjem oddaje Jožetom Potrebuješem in njegovimi Čuki

Z velikim zanosom so avtor oddaje Jože Potrebuješ in producent Tomaž Lehpamer z ekipo in igralci v Kekčevi deželi preživeli dva čudovita dneva in posneli dobro uro in pol dolgo televizijsko poslastico, ki jo boste lahko gledali v soboto, 30. maja. Le kako se bodo znani obrazi z malih zaslonov znašli v vlogah Kekca, Pehte, Bedanca, Mojce, Rožleta in Bricnlja? Priznali so, da jih je bilo izziva malce strah, ko pa je padla prva klapa snemanja v Kekčevi deželi, so vsi prisotni zadihali s polnimi pljuči zadovoljstva, saj so se igralci kar zlili z vlogami. Vsi so namreč oboževalci Kekca že od mladih nog. In kultnih likov, ki pa so jih odigrali malce po svoje.

Dejstvo je, da bodo tisti, ki ljubijo slovenske gore in slovensko izročilo, ob ogledu oddaje nedvomno uživali. Glasba je odmevala
Jasna Kuljaj se je v vlogi Pehte znašla pred velikim izzivom. FOTOGRAFIJE: PLANET TV
Jasna Kuljaj se je v vlogi Pehte znašla pred velikim izzivom. FOTOGRAFIJE: PLANET TV
med gorami in spet so se zaslišali znani glasovi, ki jih je glasen smeh snemalne ekipe pogosto preglasil, saj so se člani težko zadrževali ob pogledih in situacijah, ko se zagledajo v znamenitih kostumih, ko Pehta zapoje ali Kekec zavriska. In ko si Bedanec in Pehta prvič padeta v objem.
 

Kekec, slovenski ponos


Jasna Kuljaj oziroma teta Pehta, voditeljica in soscenaristka, nam je zaupala, da je v vlogi Pehte neizmerno uživala. »Kot otrok sem znala vse Kekce na pamet. Vendar nisem hotela narediti imitacije, ampak sem Pehto za našo oddajo malce predrugačila. Kako, bodo gledalci videli. Ne smem vam izdati konca, lahko vam le zaupam, da je naša Pehta sodobna in emancipirana ženska, saj moški pleše tako, kot ona žvižga,« pravi Jasna. Čeprav Ranko Babić nima slovenskih korenin, se je v vlogi Kekca odlično znašel. »Kot otrok sem gledal junaka Kekca in neizmerno sem užival pri igri te malce po naše prirejene zgodbe. Še vriskati sem se naučil. Najbolj mi je bilo všeč, ko je zapela natakarica Sofija v vlogi slepe Mojce. Čudovito,« je navdušen komik.
Ranko Babić je bil kot otrok velik oboževalec legendarnega Kekca.
Ranko Babić je bil kot otrok velik oboževalec legendarnega Kekca.

Sašo Đukić
je priznal, da mu je ob odločitvi, da bodo uprizorili Kekca, kar malce poskočilo srce. »Velika odgovornost je bila pred nami, saj vsi vemo, da je Kekec slovenski nacionalni ponos in da se ne gre norčevati iz njega. A uspelo nam je ustvariti različico z ravno pravšnjo mero humorja in spoštljivosti. Ko smo razglabljali, kdo bo igral koga, ni bilo dileme. Doletela me je ta čast, da sem smuknil v hlače Rožleta. V vlogo sem se tako zelo vživel, da ne bi imel nič proti ostati Rožle, tudi če se kdaj odločimo posneti celovečerec. Odlična ekipa, prelepa narava, izjemni talenti igralcev, dobro izbrani gostujoči glasbeniki … Vse se je poklopilo in vse je tako, kot rad pravi avtor oddaje Jože Potrebuješ: Ta oddaja bo kultna.«


Avtor oddaje Potrebuješ je za konec povedal, da je oddaja dobila novo dimenzijo. »Na stotine oddaj sem že posnel, ampak tako, kot smo se luštno imeli te dni, je pa zares izjemno. No, tudi situacija s korono je bila, kot je videti, za nekaj dobra. Komaj čakam, da še kdaj ponovimo kaj takega.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije