ŽENSKA MOČ

Ana Dolinar s presunljivimi podobami domačega poroda: Tako dolgo sem se bala (FOTO)

Na spletu je objavila zapis o ženskah in njihovi moči.
Fotografija: Luna je rodila doma. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Luna je rodila doma. FOTO: Instagram

Ana Dolinar Horvat je igralka in predvsem močna ženska, ki se ne boji premikanja meja. To je dokazala lansko poletje, ko se je po dolgih pripravah odločila za porod na domu. Te je bil njen tretji otrok in hkrati prvi sin. Poimenovala ga je Lun in kot je priznala v zapisu, se je takrat skupaj z njim rodila tudi nova Ana (nelektorirano).

»Takrat sem tudi zapisala, da se je tisto noč poleg mojega sina rodila tudi nova ženska. Tako dolgo sem bila tiho. Tako dolgo sem se bala izreči. Tako dogo sem se bala, da bom napadena, da bom nerazumljena. No, zdaj sem tukaj. In zdaj moram izreči: POROD JE IZREDNO POMEMBEN!!! Veliko bolj kot si sploh lahko predstavljamo. Porod ima lahko najbolj transformativno moč v življenju ženske! In večno bom hvaležna, da sem rodila svojega otroka v svoji moči.«

Objavila je serijo fotografij in povedala še, kaj vse je doživljala zaradi odločitve, da rodi doma. Mnogi so ji namreč očitali, da ogroža življenje sebe in svojega sina. 
»Dokler se nisem prikopala do svoje intuicije, svoje najbolj primitivne, prvinske biti, do svoje najbolj divje narave, kjer ni bilo več prostora za strah - samo za ZAUPANJE. Zaupanje vase, v svoje telo in v Luna. Samo tako sem se lahko predala temu divjemu, čudovitemu, svetemu, intenzivnemu plesu, kakršen je porod. Čutila sem kako se sram in ranjenost s katero sem hodlila leta, dvigujeta in prvič v življenju sem zagledala svojo pravo MOČ in LEPOTO.«

Ana in njen izbranec, gledališki režiser Sebastijan Horvat, sta se poročila leta 2010, oktobra leto pozneje pa sta se razveselila prvorojenke Ronje. Leta 2015 sta posvojila deklico Nano Amo iz Gane, ki jo je Ronja odlično sprejela, in deklici sta takoj postali prijateljici.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije