TEK

Afroditin tek za lepoto in zdravje

Evro od prijavnine v dobrodelne namene. Test hoje za tiste, ki so preverjali kondicijo.
Fotografija: Afroditinega teka se je letos udeležilo okoli tisoč tekačev. FOTO: Mediaspeed.net in arhiv Štajerskega vala
Odpri galerijo
Afroditinega teka se je letos udeležilo okoli tisoč tekačev. FOTO: Mediaspeed.net in arhiv Štajerskega vala

Tek je postal tudi v Sloveniji ena najbolj priljubljenih rekreacij, zato sta Kozmetika Afrodita in Radio Štajerski val letos drugič v Rogaški Slatini organizirala Afroditin tek, ki se ga udeležujejo predvsem rekreativni tekači. Ti so se zbrali na evropski ploščadi v središču Rogaške Slatine, od koder je po dveh progah teklo blizu tisoč tekačev.

Letošnji dogodek sta podprla občina Rogaška Slatina in celotna lokalna skupnost, kot športni partner pa je sodeloval šentjurski atletski klub. Tek je bil tudi dobrodelen, saj bodo del denarja, ki so ga zbrali od prijavnin, namenili nakupu športne naprave za zunanji fitnes ob promenadi v Rogaški Slatini, s čimer želijo organizatorji h gibanju spodbuditi vse generacije. »Kot zagovorniki aktivnega preživljanja prostega časa verjamemo, da lepota in zdravje hodita z roko v roki,« je udeležencem položila na srce ustanoviteljica in direktorica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek.

Direktorica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek. FOTO: Mediaspeed.net in arhiv Štajerskega vala
Direktorica Kozmetike Afrodita Danica Zorin Mijošek. FOTO: Mediaspeed.net in arhiv Štajerskega vala

Sicer pa je Afroditin tek predvsem aktivno, zabavno in pozitivno druženje vseh generacij, ko se ob tekačih zberejo tudi številni navijači. »Rogaška Slatina postaja prepoznavna tudi po rekreativnih in tekmovalnih prireditvah. Tudi sam opažam, da se rekreira vse več ljudi, zato smo še toliko bolj veseli, da so ulice našega mesta poleg kolesarjev na dirki po Sloveniji letos že drugič preplavili tudi tekači,« pa je poudaril slatinski župan Branko Kidrič.

Poskrbljeno je bilo za prijetno vzdušje, animacijo in varstvo otrok. »V času dogodka je po Rogaški Slatini vozil tudi turistični vlakec, novost pa je bil test hoje na dva kilometra za vse, ki so želeli preveriti, v kakšni kondiciji so, pri tem pa je sodelovala strokovna ekipa iz ZD Šmarje pri Jelšah,« je povedala Greta Kokot Rajkovič, predstavnica organizatorja, sicer tudi programska direktorica Radia Štajerski val.

Del denarja od prijavnin bodo namenili nakupu športne naprave za zunanji fitnes ob promenadi v Rogaški Slatini. FOTO: Mediaspeed.net in arhiv Štajerskega vala
Del denarja od prijavnin bodo namenili nakupu športne naprave za zunanji fitnes ob promenadi v Rogaški Slatini. FOTO: Mediaspeed.net in arhiv Štajerskega vala

Udeleženci so tekli na dveh progah, 10- in petkilometrski, tisti z manj kondicije in otroci pa so se lahko razmigali na kratki, netekmovalni kilometrski promocijski progi, speljani po promenadi v središču kraja. V teku na pet kilometrov je letos slavil lanski zmagovalec na 10-kilometrski progi Martin Ocepek, ki je progo premagal v dobrih dvajsetih minutah, med ženskami pa Metja Lužnih, ki je v cilj pritekla po dobrih 26 minutah. Na 10-kilometrski trasi je bil najhitrejši Vito Kunstek, ki je v cilj pritekel po dobrih 33 minutah, med ženskami pa je zmago slavila Barbara Černič, ki je potrebovala dobrih 37 minut. Najboljši so poleg unikatnih pokalov Steklarne Rogaška prejeli še druge lepe nagrade.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije