NASILJE NA AVTOBUSU ŠTEVILKA 8

Žensko na avtobusu v Ljubljani tako klofnil, da jo je odpeljal rešilec

Motil jo je njegov kašelj.
Fotografija: Začelo se je s kašljem na avtobusu, končalo pa s krvjo (simbolična fotografija). FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Začelo se je s kašljem na avtobusu, končalo pa s krvjo (simbolična fotografija). FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Epidemija je spremenila naša življenja. Obrazne maske so postale obvezna oprema, rokovanja in objemi so pozabljeni. Če kdo zakašlja ali kihne, je namesto tradicionalne besedne zveze na zdravje deležen namrščenih obrvi ali še česa hujšega. Do incidenta je prišlo včeraj med vožnjo z avtobusom v Ljubljani.
 

​Zmotil jo je njegov kašelj


​Eden od očividcev pripoveduje, da se je drama dogajala na številki 8 LPP, ki povezuje Gameljne z Brnčičevo. Nekdo je zakašljal, ob kar se je obregnila druga potnica. Moški se je razburil in ji dejal, zakaj ga gleda. Tedaj mu je menda dejala, da če kašlja, bi pa lahko ostal doma. To mu je tako dvignilo pritisk, da je vstal in ji prisolil krepko klofuto, da je trčila z glavo v eno od držal. Na postajališču je avtobus zapustil, na pomoč ženski pa so prihiteli reševalci. Nasilni dogodek smo preverili še pri policiji, ki poroča tako (nelektorirano): 

»Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, 15. 2. 2021, obveščena, da je okoli 10.30 na avtobusu na Litostojski cesti v Ljubljani prišlo do spora med dvema potnikoma.« Nadaljujejo, da je najprej med potnikom in potnico prišlo do verbalnega spora, nato pa je on njo udaril v predel glave. »Po dejanju je kraj zapustil oškodovanka pa je o tem obvestila policijo. S kraja je bila nato odpeljana z reševalnim vozilom in je zadobila lahke telesne poškodbe.«Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil zaradi suma povzročitve lahke telesne poškodbe in bodo o ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam s pomočjo spodnjega obrazca.


Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas