PROMOCIJA CEPLJENJA

Za delo na stojnici vlada študentom ponuja 7,5 evra neto

Želijo si študentov medicine ali zdravstvene nege.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Blaž Samec, Delo

Cepljenje v Sloveniji je v polnem zamahu. Po trenutno objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (Nijz) je prvi odmerek prejelo skoraj 572 tisoč oseb, drugega pa dobra polovica manj. To pomeni, da je dobra četrtina prebivalcev Slovenije cepljene. A cilj, ko bi bilo precepljene 60 odstotkov populacije, je še precej daleč. Nič nenavadnega zato ni, da vladni urad za komuniciranje (Ukom) išče študente, najraje medicine ali zdravstvene nege, ki bi na stojnicah promovirali cepljenje.

​Delo ponujajo štirim osebam, plačilo pa je precej solidno – 7,5 evra na uro neto (8,88 evra bruto). Po obstoječi zakonodaji znaša minimalna urna postavka za študente 4,98 evra neto (5,89 evra bruto).

​Pregledali smo ponudbo del in ugotovili, da okoli osem evrov na uro neto zaslužijo študenti, ki poučujejo, urejajo podatkovne zbirke, razvažajo hrano, strežejo, delajo v recepciji, vodijo oglede v galeriji, delajo v proizvodnji, se ukvarjajo z digitalnim marketingom, opravljajo težja fizična dela, programirajo in drugo.
 

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije