BRALKA NA DOPUSTU

Prijeli se boste za glavo: Slovenka na Hrvaškem za narezek in tri pijače plačala 80 evrov

Se tudi vi čudite, ko vidite, kaj so jim postregli za 80 evrov?
Fotografija: Zaradi cen se turisti že držijo za glavo in denarnice. FOTO: Nika, bralka poročevalka
Odpri galerijo
Zaradi cen se turisti že držijo za glavo in denarnice. FOTO: Nika, bralka poročevalka

Turistična sezona se bliža vrhuncu in hrvaški turistični delavci si že manejo roke. Napovedi kažejo, da bo sezona letos pri njih rekordna, saj je namestitev že skoraj nemogoče dobiti. Medtem ko so Hrvati zadovoljni, pa je od Slovencev na hrvaških plažah slišati pritožbe na račun cen v lokalih in restavracijah.

Narezek, za katerega so plačali 73 evrov. FOTO: Nika, bralka poročevalka
Narezek, za katerega so plačali 73 evrov. FOTO: Nika, bralka poročevalka

Nad cenami v restavracijah je zgrožena tudi bralka Nika, ki si je v Metajni na Pagu privoščila narezek. Ko je dobila račun, jo je vrglo na zadnjo plat, saj je za tri pijače: eno veliko ožujsko pivo, brizganec, mišmaš in narezek za tri osebe plačala 599 kun. To je dobrih 79 evrov. Na leseni plošči za tri osebe je bil pršut, sir, črne olive in rukvica (rukola). Narezek, ki ga vidite na sliki, je stal 73 evrov, pivo 2,6 evra, brizganec 1,8 evra, mišmaš pa 2 evra.

Ni pa Nika edina, ki se zgraža nad cenami pri Hrvatih. Da gredo cene hrane na Hrvaškem v nebo, smo poročali že pred mesecem in pol. Da je Hrvaška vse dražja, pa na lastni koži spoznavajo tudi turisti, ki zaradi inflacije celo krajšajo svoj dopust.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas