SNEMALE TRPINČENJE

Pretresljivo: slovenska najstnica od vrstnice zahtevala, da kleči in ji poljublja čevelj

Ponižanje brez primere, govoriti je morala grozne reči ...
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstock

Bralka (ime hranimo v uredništvu) nam je poslala pretresljiv videoposnetek, na katerem mladoletno dekle ponižuje vrstnico. Nesrečnica je primorana klečati in za nasilnico ponavljati grozovite reči. »Se opravičujem, ker sem 'glupa', glasna in ku***. Ker sem govorila, da te bom 'razbila' ...« je nemočno ponavljalo dekle. 

Najstnica na koncu od klečeče vrstnice zahteva celo, da ji poljubi čevelj, nato pa jo brcne v obraz. Da je vse skupaj še bolj zastrašujoče, se to odvija ob dokaj prometni cesti, pred vhodom nekega lokala. Trpinčenju je priča še eno dekle, ki je dogajanje le nemo opazovalo.

»Išče se ta punca, ki je takole brezobrazno poniževala punco na kolenih. Želim, da jo njeni starši prepoznajo in ukrepajo,« sporoča bralka.

image_alt
Bralka v šoku: Na dom so ji poslali policijo

 

Depresivnost in celo poskusi samomora


Ko govorimo o nasilju nad vrstniki, gre za različne oblike namernih agresivnih ravnanj, ki jih vrstnik ali skupina vrstnikov izvaja nad posameznim otrokom oziroma mladostnikom. Oblike vrstniškega nasilja so različne, prav tako načini njegovega izvajanja, opozarjajo policisti.

Pri otroku ali mladostniku, ki je žrtev nasilja, se lahko pokažejo posledice nasilja, kot so depresivnost, slabo samovrednotenje in samospoštovanje, slaba samopodoba, sramežljivost, zadržanost, pasivnost, izolacija, slabši šolski uspeh in drugi dosežki, odpor do šole, pogosto obolevanje, poskusi samomora ...

Policija vsem mladostnikom, ki so žrtev vrstniškega nasilja, svetuje, naj poskušajo nasilneža ignorirati in oditi stran. O dogajanju naj povedo prijateljem, zaposlenim v šoli, staršem ali policistom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije