Neverjetna težava, ki jo ima Slovenka s taščo: Taka packa je

Bralka se muza, da je vesela, ker njena tašča ne kuha rada.
Fotografija: Snaha je potožila o nekoliko neobičajni težavi, ki jo ima s taščo (simbolična fotografija). FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Snaha je potožila o nekoliko neobičajni težavi, ki jo ima s taščo (simbolična fotografija). FOTO: Shutterstock

Tašča je za marsikatero žensko nujno zlo, ki pride v paketu s soprogom. O odnosu tašča – snaha obstajajo tudi številne šale, bralka Maruša pa nas je opozorila na zapis na enem izmed slovenskih forumov, iz katerega je razbrati, da neki snahi ni niti malo do smeha.

Zapis objavljamo v celoti (nelektorirano):

»imam res smotan problem. Grdo receno, mozeva mama je prava packa. Med kuhanjem si prste ves cas vtika v usesa in nos. Mesa z zlicami, ki jih je ze imela v ustih. Ko je hrana na mizi, vse pretipava s prsti. Hrano tudi nosi s prsti v usta, jo mane, paca. Torta se pri njehovi hisi nalaga tako, da pretipa cel kos.
Vse skupaj se mi tako gravza, da pri njih nocem vec jest. O zadevi se z njo niti nocem vec pogovarjat, ker v mnogih debatah nisem prisla nikamor.
Mozu sem povedala, kaj mo gre na zivce. Neke prakticne resitve nimava. Take bolj salomonske.
Jutri sva povabljena na kosilo. Res ne bi vec rada jedla vsega tega.«

Maruša pravi, da je sama prav vesela, da njena tašča ne mara kuhati. Pod zapisom so nekateri snahi svetovali, naj nekajkrat na leto pač potrpi, drugi pa pravijo, naj ne hodita na kosilo, če pa že, naj ne jesta hrane, in pojasnita, zakaj je ne jesta.

Bi vi tašči povedali, kaj vas moti, ali bi bili zaradi ljubega miru v družini raje trpeče tiho?


Ste tudi vi opazili kaj zanimivega ali imate zgodbo, ki bi jo povedali nam in drugim bralcem? Pišite, pošljite fotografijo ali video.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije