V OBJEKTIV

Na Rakitni na parkirišču ujeli suhljatega medvedka (VIDEO)

Objavljeno 14. junij 2020 10.33 | Posodobljeno 14. junij 2020 11.10 | Piše: A. L.

Tisti, ki so posnetek videli, upajo, da ni za njim prišla še mamica medvedka.

Mimo snemalca je prihlačal medevedek. Upamo, da je našel nazaj pot do svoje družine. FOTO: Hotel Rakitna, posnetek zaslona
»Si zamisliš, da človek lepo uživa v lepotah Rakitne, pa pride mimo medo?« je eden od komentarjev pod posnetkom kosmatinca, ki je nastal na Rakitni. S posnetka je videti, da je snemalec v vozilu, medtem ko mimo prihlača medved. Mladič se je oziral malo levo in malo desno, malenkost postal in nadaljeval svojo pot. Upamo, da v gozdiček, k svoji družinici.

Posnetek je na svojem zidu delil tudi znani slovenski harmonikar Miha Debevec (spodaj najdete posnetek priredbe Take on me, ki jo je ustvaril z Dejanom Kušerjem). »Medvedek, pri nas na Rakitni,« je pripisal pod posnetek.

Za Slovenskenovice.si je razkril lokacijo, in sicer je do srečanja snemalca in medveda prišlo na parkirišču pri jezeru na Rakitni. Ko ga vprašamo, ali ga je strah, pove, da ne, ker tamkajšnji prebivalci pač vedo, da po območju krimsko-notranjskih gozdov lomasti precej medvedov. V isti sapi doda, da se medvedov morebiti bolj bojijo vikendaši. Sicer pa se kosmatinci običajno držijo na obrobju in zunaj vasi. Tudi sam ga je že srečal, a na bistveno večji razdalji. Spomni se tudi pripetljaja, ki se je dogodil njegovemu očetu: »Moj oče vsak hodi veliko peš in mislim, da ga je videl samo enkrat, pa še takrat ga je presenetil, ko je nabiral gobe. Drugače pa te medved začuti in se te ogne.«
Prvi je objavo na svoj facebook zid pripel Hotel Rakitna, pod njo pa ni manjkalo niti šal na račun aktualnega dogajanja. Ena od njih se je glasila: »A je prišel koristit turistične bone?« Nekateri pa se sprašujejo, ali je za njim prihlačala tudi mamica ... Upamo, da ne.

Imate zgodbo za nas? Pišite nam prek spodnjega obrazca.


Deli s prijatelji