NESREČA

Štajerska cesta popolnoma zaprta, tovornjak zgrešil predor (FOTO)

Tovornjak je zapeljal mimo predora v hrib, voznik je hudo poškodovan.
Fotografija: Nesreča pri Trojanah. FOTO: FB
Odpri galerijo
Nesreča pri Trojanah. FOTO: FB

Zaradi prometne nesreče je zaprta štajerska avtocesta pred predorom Ločica proti Mariboru, poroča prometnoinformacijski center. Za osebna vozila priporočajo izvoz Blagovica.

Kot je mogoče razbrati s fotografije, ki je kroži po facebooku, je tovorno vozilo zapeljalo s ceste in zgrešilo predor.

S celjske policijske uprave so sporočili, da je 30-letni voznik tovornega vozila, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča, pri uvozu v tunel trčil v rob tunela. Tovorno vozilo je ob predoru obstalo postavljeno navpično. 30-letni voznik se je v prometni nesreči hudo poškodoval.

Zavod Reševalni pas poroča o gneči, ki je nastala.

Tovornjak izgubil prikolico

Nenavadna nesreča z udeležbo tovornjaka pa se je zgodila tudi ponoči. Okoli 2.ure so bili policisti obveščeni, da je na avtocesti Ljubljana–Koper pri razcepu Gabrk na vozišču prikolica in s tem oviran promet na prehitevalnem pasu za Sežano in vozni pas za Koper.

Policisti so ugotovili, da je voznik tovornega vozila s priklopnikom, 56-letni državljan Poljske, peljal iz Senožeč proti Kopru in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad skupino vozil. Pri tem je odlomilo povezavo priklopnega vozila. Priklopnik je zato zavrtelo in je obstal na levem pasu avtoceste, smer Fernetiči, so poroča PU Koper.

Nihče ni bil telesno poškodovan. 

Voznika bodo oglobili zaradi neprilagojene hitrosti in izrabljenosti pnevmatik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije