PREGLED: Neverjetno, kaj je storila slovenska turistka na Hrvaškem

To so vsebine rubrike Bralci, na katere ste največkrat kliknili z miško.
Fotografija: Neurje na Pagu. FOTO: Matjaž, bralec poročevalec
Odpri galerijo
Neurje na Pagu. FOTO: Matjaž, bralec poročevalec

V letu 2019 ste nam marsikatero zgodbo posredovali vi, dragi bralci. Sodelovanja z vami se veselimo, še naprej pa nas lahko dosežete prek e-pošte ali prek spletnega obrazca za posredovanje informacij.

Spodaj objavljamo 10 najbolj odmevnih zgodb v rubriki Bralci.

Slovenska mamica na Hrvaškem

Večkrat smo prejeli informacije, kako se Slovenkam in Slovencem godi na Hrvaškem. Večkrat so bili Hrvati kritizirani. Potem pa se je oglasila bralka Silva, ki je razkrila svojo dogodivščino s Slovenko. Ob branju se vam bo obrnil želodec. Podrobnosti najdete v članku Ogabno! Ne boste verjeli, kaj je storila slovenska turistka na Hrvaškem.

Slovenci ujeti na Pagu

Letošnje poletje je postreglo z visokimi temperaturami in neurji, ki so bila ponekod res silovita. Na Pagu je bilo tako hudo, da so ustavili trajektni promet, zaradi česar Slovenci niso mogli, tudi če bi želeli, zapustiti otok. Kako hudo je bilo (objavili smo tudi videoposnetke), razkrivamo v članku Slovenci ujeti na Pagu: Obvestite še druge ....

Pričakovanja

Če naša pričakovanja niso izpolnjena, smo seveda razočarani. Bralka si je privoščila krof, zagriznila vanj in čakala na okus sladke marmelade, pa ga ni dočakala. Več o tem v članku FOTO: Bralka ugriznila v krof, nato pa je sledil šok.

Zapis, ki je razburil Slovenijo

»Med specializacijo sem upala, da se bo stanje v Sloveniji vsaj toliko izboljšalo, da bom lahko po 15 letih študija in končanem specialističnem izpitu živela kot človek. Ko sem videla, da sem kot zdravnica specialistka vredna 1700 evrov, sem se razjokala.« To je zapis 33-letnice, zdravnice specialistke, ki se je ob pogledu na svojo plačilno listo razjokala. Vas zanima, kaj je še povedala? 
Zdravnica v Sloveniji se je razjokala, ko je dobila prvo plačo. In dala odpoved.

Kaj se pa gredo?

Na otroškem igrišču blizu apartmajev v Moravskih Toplicah je bralec opazil primer objestnega parkiranja. »Parkirišče v bližini pa je bilo skoraj popolnoma prazno, zato nista imeli razloga, da kršita pravila,« je pripisal. Priložil je fotografijo, kaj se je zgodilo, pa razkrivamo v članku FOTO: Razburjeni bralec ju je ujel ob otroškem igrišču.

Tetovaža za šestletnega otroka

Ljudje smo si različni in imamo različne želje. A želja neke ženske je ogorčila spletne uporabnike. Vprašala je namreč, h komu je treba iti, da ji potetovirajo otroka, ki je star šest let. Več o tem v članku FOTO: Vprašanje Mariborčanke, ob katerem se zgraža vsa Slovenija.

Trije mrtvaški vozovi

Številka policijska vozila so se ustavila v Ribnici pri Brežicah. Pojavili so se podatki, da policija prenaša škatle, mimo pa naj bi peljali že trije mrtvaški vozovi. Seveda smo na policiji preverili, kaj se je zgodilo. Več o tem v članku Panika: veliko policistov, mimo naj bi šli že trije mrtvaški vozovi.

Visok račun

Oglasil se nam je bralec zaradi računa iz restavracije Maruzzella v Zambratiji. Kot trdi, so cene še dodatno dvignili, v enem tednu so se za eno jed v povprečju zvišale za 10 kun, je zatrdil. Kakšen račun so dobili, objavljamo v članku FOTO: Šok za Slovenca: ko je prejel račun, ni mogel verjeti očem.

Slovenci in Hrvati

Precej Slovencev dopustuje na hrvaški obali. To potrjujejo tudi podatki tamkajšnjih turističnih organizacij, ki razkrivajo, da smo drugi najpogostejši turisti pri njih. In medtem ko za druge tujce lepo poskrbijo, jim ponudijo e-sporočila v njihovem jeziku, ponekod tega za Slovence ne storijo. Zakaj? To razkrivamo v članku Hrvati slovenskemu turistu: Pa saj vi razumete hrvaško.

Večerna drama v Ljubljani

Udeleženci v prometu morajo imeti oči vedno na pecljih, saj jih drugi morebiti nimajo. Žal včasih kljub temu pride do nesreče. Oktobra se je ena zgodila na Cesti na Brdo, udeležena sta bila motorno kolo in avtomobil, razplet pa opisujemo v članku FOTO in VIDEO: Večerna drama v Ljubljani: prihiteli reševalci, gasilci in policisti.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije