SEKSI

Zdravilo za korono: medicinska sestra v bikiniju

Objavljeno 22. maj 2020 17.48 | Posodobljeno 22. maj 2020 20.18 | Piše: Š. R.

Grozijo ji disciplinski ukrepi.

Medicinska sestra v bikiniju. FOTO: Sergey Butry
Medtem ko svet išče učinkovito zdravilo proti koronavirusu, se je obolelim v bolnišnici v bližini Moskve gotovo počutje vsaj malo izboljšalo, ko jih je oskrbovala 23-letna sestra Nadja. Pod prosojno zaščitno obleko je namreč oblekla le bikini in tako razkazovala svojo manekensko postavo.

Fotografije iz bolnišnice v Tuli so obšle svet in Nadja je postala pravi spletni hit. Njeni delodajalci sicer nad potezo niso bili navdušeni, grozijo ji disciplinski ukrepi »zaradi neprimerne rabe opreme«. Svojim šefom je menda razložila, da se je za to odločila, ker je pod zaščitno opremo nevzdržno vroče in se ni zavedala, koliko je razkrivala.

Bolniki se menda nad njeno opravo niso pritoževali, nekateri pa vendarle priznali, da je bila situacija nekoliko nerodna. Kot poroča ruski lokalni časopis, se Nadja zdaj boji za svojo službo, ob čemer pa ji je podporo obljubilo združenje zdravnikov v Rusiji. Kot je dejala njegova predstavnica Anastasija Vasiljeva, je s slik, ki so prišle v javnost, razvidno, da dejansko nosi plastično obleko, kar zagotovo ni v skladu s standardi. »Bolj kot na njen bikini se je treba osredotočiti na ustreznost medicinske opreme, ki ji je na voljo,« je opozorila.
Deli s prijatelji