OBDUKCIJA

VIDEO: Razkrita skrivnost NLP, ki se je zrušil v Jugoslaviji

Celo Tito naj bi videl truplo neznanega bitja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Oorka Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Oorka Getty Images/istockphoto

Videoposnetek, kako naj bi kirurgi opravljali avtopsijo na zunajzemeljskem bitju, je pred sedmimi leti razburkal javnost. Neznani leteči predmet naj bi se novembra 1966 zrušil pri Otočcu, napol zoglenelo truplo neznanega bitja pa naj bi nato prepeljali v vojaško zdravstveno akademijo v Beograd. Tam naj bi potekala prva obdukcija zunajzemeljskega bitja v tedanji SFRJ, trdi videoposnetek.

Obdukcijo so opravili kirurg Andrej Zoboli ter patologa Nikola Julić in Zoran Federić, celoten postopek pa so snemali. Fotografije naj bi shranil nečak enega izmed omenjenih zdravnikov, na spletu pa so se pojavile leta 2011, piše srbski Kurir.

Po eni izmed različic zgodb, ki so se tedaj pojavile, je truplo osebno videl tudi Josip Broz Tito, ki naj bi nato članom Udbe ukazal, da informacija o tem za nobeno ceno ne sme priti v javnost.Novinarji so preiskali primer, a niso našli nobene dokumentacije niti dokaza, da bi omenjeni zdravniki kdaj delali v bolnišnici v Beogradu. Namesto Slovenca Andreja Zobolija so našli Italijana Andrea Zobolija, ki je razkril resnico.

»Ko sem leta 1999 slišal, da je skupina skeptikov CICAP objavila natečaj fotografiranja lažnih pošasti, sem se odločil posneti obdukcijo vesoljca. Kožo sem naredil iz plastike, za oči sem uporabil obeske, ki sem jih kupil od neke ameriške revije,« je razkril Zoboli. Prizor obdukcije je posnel v zobozdravstveni ordinaciji prijatelja, ki mu jo je odstopil v ta namen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije