Študent, ki je prišel iz Slovenije, prestrašil Hrvate: Pokličite policijo, če ga vidite

Moral bi biti v izolaciji, a tega v študentskem domu ni povedal.
Fotografija: Kdo je predstavnico študentskeda doma obvestil, da je med njimi študent, ki je prišel iz Slovenije, se ne ve, a verjetno so ga pregledali na meji. FOTO:  Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Kdo je predstavnico študentskeda doma obvestil, da je med njimi študent, ki je prišel iz Slovenije, se ne ve, a verjetno so ga pregledali na meji. FOTO:  Leon Vidic, Delo

V času pandemije koronavirusa, ko domači in tuji voditelji opozarjajo na upoštevanje vladnih ukrepov in solidarnost med ljudmi, se je na družbenih omrežjih znašla fotografija obvestila, prilepljenega na enem od študentskih domov v Zagrebu.

»V stavbo se je vrnil študent iz Slovenije, ki mora biti v izolaciji. Vprašanje je, kdo mu bo nosil hrano! Živi sam. Če ga opazite, da zapušča sobo, ga prijavite policiji. Vsi smo ogroženi, zato ne bodite neodgovorni,« je zapisano na obvestilu z veliki črkami. Obvestilo je napisala predstavnica stavbe študentskega doma.

Obvestilo, ki je zaskrbelo študente in zaposlene v študenstskem domu. FOTO: 24sata, posnetek zaslona
Obvestilo, ki je zaskrbelo študente in zaposlene v študenstskem domu. FOTO: 24sata, posnetek zaslona


Kazni za neupoštevanje karantene so visoke.

Predstavnica stavbe ja za 24sata povedala, da gre za hrvaškega študenta, ki pa ni nikogar obvestil, da mora biti v izolaciji. »Ne vem, ali je zapustil izolacijo. Mnogi so me klicali in povedali, da ga ne poznajo. Nihče ne želi stigmatizirati, a pričakovala bi, da bi prišel in rekel, da je v izolaciji. Mi ne vemo, ali ima koga, ki bi mu stregel. Če bi mene poklical, bi se s sostanovalci že organizirali, da bi dobil hrano in vse ostalo. Mislim, da je to zelo neodgovorno od njega,« je dejala zaskrbljena predstavnica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije