Srhljive napovedi Nostradamusa za leto 2020

Obetajo se finančna kriza, potresi, atentati, pa tudi začetek tretje svetovne vojne, če mu gre verjeti.
Fotografija: Michel de Nostradame, večini znan kot Nostradamus, se je rodil 14. decembra leta 1503 v Provansi. Študiral je astrologijo in medicino. Umrl je 2. julija 1566, potem ko je menda pravilno napovedal svojo smrt. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Michel de Nostradame, večini znan kot Nostradamus, se je rodil 14. decembra leta 1503 v Provansi. Študiral je astrologijo in medicino. Umrl je 2. julija 1566, potem ko je menda pravilno napovedal svojo smrt. FOTO: Reuters

Nostradamus, znani francoski jasnovidec in zdravnik, ima veliko nasprotnikov, vendar je treba priznati, da se je nekaj njegovih napovedi uresničilo. V knjiga z naslovom Les Propheties, napisani v stihih, je med drugim pravilno napovedal vzpon nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja, jedrsko bombo v Hirošimi, teroristični napad na New York 11. septembra 2001 in ustanovitev Islamske države.

Poglejmo nekatere njegove napovedi, ki naj bi se uresničile v naslednjem letu. Leta 2020 naj bi se začela nova era, kar pa ne pomeni nujno konca, ampak bolj preobrazbo sveta, v katerem živimo, ponovno rojstvo človeštva na novem duhovnem nivoju.

Nostradamus je napovedal, da bo močan potres v prihodnosti povzročil potopitev celotne Kalifornije. Za 2020 je napovedal hud potres v ZDA in zdi se, da bi to lahko bil prav katastrofalni potres v Kaliforniji. To naj bi se zgodilo med 18. junijem in 12. julijem. Tudi Evropa naj ne bi bila varna pred potres. Najhujši naj bi se zgodil v Turčiji, njegova jakost pa bo med 7 in 7,4 po Richterjevi lestvici.

Naravne katastrofe

Naravni požari bodo prizadeli Grčijo in Hrvaško, vročinski valovi pa Portugalsko, Španijo, Nizozemsko, Nemčijo in Francijo. Italijo, Češko in Veliko Britanijo naj bi prizadele poplave. Predvsem v ZDA naj bi divjale številne nevihte in nekateri najmočnejši tornadi. Del Antarktike se bo odlomil in stalil, kar bo povzročilo dvig morij za več metrov, to pa bo imelo za posledice orkane in poplave. S svojih domov bo zaradi tega moralo na milijone ljudi, primanjkovalo pa bo tudi pitne vode in hrane. Nostradamus je verjel v možnost vroče vojne, ki bi se lahko začela v prihajajočem letu zaradi vse manj naravnih virov in globalnega segrevanja. Največjo grožnja svetovnemu prebivalstvu bodo v prihodnosti teroristični in biološki napadi.
 
Velika Britanija bo dobila novega kralja. Ali bo Elizabeta II. umrla ali pa prestol prepustila sinu Charlesu, kot naj bi se po poročanju nekaterih zgodilo v roku 18 mesecev, Nostradamus ni pojasnil.
 
Preberite tudi: Nostradamus napovedal požar. Bo sledila tretja svetovna vojna?
 
Nostradamus je v enem svojih videnj videl ljudi, ki leta 2020 živijo na luni. To se naslednje leto še ne bo zgodilo, vendar pa ameriška vesoljska agencija Nasa za 2020 načrtuje odpravo na Zemljin naravni satelit.
 
Nove gospodarske krize nam ne napoveduje le Nostradamus, ampak tudi številni ekonomisti. Nostradamus je pravilno napovedal že veliko svetovno krizo leta 2008, naslednje leto pa naj ne bi bilo dosti boljše. Vrednosti delnic na borzah bodo po bankrotu številnih skladov padale, zavladala bo panika, zaradi katere bodo morali borze za nekaj časa celo zapreti.

Novi papež, ki bo uničil Rim? 

Severna in Južna Koreja se bosta združili, severnokorejski voditelj Kim Džong Un pa bo vržen z oblasti in naj bi zatočišče poiskal v Rusiji. Tudi tam bo pestro. Varnostniki naj bi namreč skušali izvesti atentat na predsednika Vladimirja Putina, ki naj bi ga izdala ena izmed njemu bližnjih oseb. Nič kaj dobro se ne piše niti predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, ki naj bi se ga lotila skrivnostna bolezen, eden izmed članov njegove družine pa naj bi umrl v prometni nesreči. Smrt naj bi v svojih verzih napovedal tudi papežu. Frančiška naj bi nasledil mlajši papež, ki pa naj bi zakuhal škandal v katoliški cerkvi. Frančišek naj bi bil zadnji pravi papež, papeževanje njegovega naslednika pa naj bi vodilo k uničenju Rima.

Številne države na Bližnjem vzhodu bodo pretresali bombni napadi. Islamska država bi lahko sprožila tretjo svetovno vojno. Teroristični napadi v Evropi se bodo stopnjevali.

Nostradamus je omenjal tudi Kitajsko in poteze te države za doseganje globalnega gospodarskega ravnovesja. Kaže, da bo kitajski juan postal nova globalna valuta. Rusija in Ukrajina bosta podpisali premirje, čemur bodo nasprotovale ZDA, podprle pa ga bodo članice EU.

Sončna energija bo postala zelo razširjena in bi lahko poskrbela za energetsko oskrbo velikega dela svetovnega prebivalstva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije