NOTRE-DAME

Nostradamus napovedal požar. Bo sledila tretja svetovna vojna?

Francoski jasnovidec je napovedal tudi tretjo svetovno vojno.
Fotografija: Stolpič se je v požaru zrušil. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Stolpič se je v požaru zrušil. FOTO: Reuters

V stihih, ki jih je pred 500 leti napisal sloviti jasnovidec Nostradamus, mnogi vidijo njegovo napoved požara, ki je v ponedeljek zvečer zajel Notre-Dame in grozil, da bo povsem pogoltnil znano pariško katedralo. Posamezniki, ki danes proučujejo Nostradamusove zapise, so našli besede, za katere menijo, da so napoved uničujočega požara.

Nostradamus omenja vrnitev zla in navaja, da bosta čustveno najbolj prizadeti Francija in Italija (znotraj katere je Vatikan). Med njimi je tudi britanska astrologinja Jessica Adams, ki je citirala Nostradamusove stihe, za katere trdi, da so napoved požara:
»Glave Ovna, Jupitra in Saturna,
Večni Bog, katere spremembe se bodo dogajale?
Po dolgem času se bo vrnilo zlo,
Francija in Italija, kakšna čustva boste preživljali?«
Notre-Dame nameravajo obnoviti. FOTO: Reuters
Notre-Dame nameravajo obnoviti. FOTO: Reuters

V čustvih, ki jih omenja Nostradamus, so mnogi našli povezavo z izjavo francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki je med nagovorom po požaru dejal, da je Notre-Dame naša skupna zgodovina, njegovo sporočilo, da mu je težko gledati, kako njihova zgodovina gori, pa se je dotaknila tako številnih Francozov kot tudi katolikov nasploh.

Obstaja pa skrb, da se bo uresničila še ena Nostradamusova napoved: da se človeštvo pripravlja na tretjo svetovno vojno, ki bo trajala 30 let. Nostradamus je baje pravilno napovedal vzpon nacističnega voditelja Adolfa Hitlerja, ustanovitev Islamske države in teroristične napade stolpnici WTC v New Yorku 11. septembra 2001.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije