BREZ ROK

Zvezdniki prisegajo na Dorothyjine zobe

Objavljeno 19. julij 2018 17.45 | Posodobljeno 19. julij 2018 17.45 | Piše: T. P.
Našli so neobičajno maserko, ki ne uporablja le rok, ampak jih dodobra pregnete tudi z zobmi.
Zaradi sledi, ki jih pušča, si je prislužila vzdevek Dr. Dot (zdravnica Pika).
Masaža prija. Ob njej se sprostimo, ob gnetenju mišic in dotikih odteka stres, v vsako telesno vlakno pa se naseli ugodje. No, vsaj pri običajni masaži, ki pa nekaterim zvezdniškim imenom ne ustreza več. Veljakom zabavne industrije, kot so Simon Cowell, Katy Perry, Eminem in Courtney Love, je očitno bolj pogodu malce več grobosti, lahko že tako mejne, da jim masaža prebije kožo in se iz nje pocedi kri. In za to so našli svojo kraljico, neobičajno maserko, ki ne uporablja (le) rok, ampak jih dodobra pregnete z zobmi. In morda se je Dorothy Stein, ki na telesu svojih strank pušča vidne sledi, vzorec svojih zob, tudi zato prijel vzdevek Dr. Dot (zdravnica Pika), ki ji ga je že pred 30 leti nadel glasbenik Frank Zappa.

Prva je Dorothyjine veščine pri njenih le petih občutila njena mama. Dekličine roke namreč še niso imele zadostne moči, zato ji je mati predlagala, naj si, da ji resnično razdere vse mišične vozliče na hrbtu, pomaga kar z zobmi. In nova zvrst masaže je bila rojena. A čeprav Dorothy sprva iz tega ni kovala dobička, si je z njeno pomočjo utrla pot tja, kamor je želela pokukati – v zaodrje koncertov velikih glasbenikov, začenši s Philom Collenom, kitaristom britanskega benda Def Leppard. "Ljubezen do masaže in glasbe se je v meni rodila že zgodaj, oboje pa sem lahko združila. Menda sem bila na vsakem nastopu skupine Def Leppard in masirala glasbenike. Tam pa sem začela tudi spletati mrežo poznanstev, kar mi je postopno odprlo vrata, da sem z masiranjem prišla na koncerte in v zaodrja raznih skupin." Precej dolgo brezplačno, vse do prelomnega 1994., ko je na turneji skupine Rolling Stones za svoje delo nenadoma začela dobivati dva tisočaka na teden. "Bobnar Charlie Watts je bil tisti, ki je rekel, da moram za svoje storitve dobiti tudi plačilo."

Danes dobi za uro masaže z grizenjem od 150 do 250 dolarjev, med stranke pa prišteva nekatera najbolj zveneča imena zabavne industrije. Čeprav se mora, seveda, prilagoditi vsakokratnim zahtevam. Oskarjevska nominiranka Juliette Lewis njeno grobo masažo naravnost obožuje, Simonu Cowellu se je dopadla, a zgolj nežnejša različica, njen ljubitelj je tudi raperski mogul Kanye West, ki si je med dveurno seanso vrtel glasbo Jimmyja Hendrixa, njeni zobje pa so zagrizli tudi v pokojnega Davida Bowieja in prav vse člane rockerske skupine Grateful Dead.

Steinova je prepričana – čeprav se z njo mnogi iz profesionalnih krogov ne strinjajo –, da masiranje z grizenjem odlično pospešuje cirkulacijo. A ne grize vsepovprek, le tiste, ki izrazijo željo po tovrstni nadgradnji masaže. "Mariah Carey, denimo, si tega ni želela, saj je bacilofob." 
Deli s prijatelji