REKORD

S štetjem bankovcev v Guinnessa

Najboljši bančni uslužbenci na Kitajskem postavili nov rekord. Ta zdaj znaša 202 bankovca, prešteta v 30 sekundah.
Fotografija: Vsak ima svojo tehniko. FOTO: Youtube
Odpri galerijo
Vsak ima svojo tehniko. FOTO: Youtube

Štetje bankovcev je že desetletja nepogrešljiv del vsake bančne poslovalnice. To velja tudi za Kitajsko, s to izjemo, da tam to delo neredko še vedno opravljajo ljudje. Ta spretnost zahteva veliko vaje. Obstajajo različne tehnike štetja in celo tekmovanja, kdo lahko prešteje več bankovcev v omejenem času.
Wang Dongyun šteje s poslušanjem. FOTO: Youtube
Wang Dongyun šteje s poslušanjem. FOTO: Youtube

Minuli mesec so na kitajski nacionalni televiziji gostili najboljše števce bankovcev iz glavnih kitajskih bank, da bi postavili nov Guinnessov rekord. Tekmovalci so morali v tridesetih sekundah s zavezanimi očmi prešteti čim več denarja. Dva udeleženca sta bankovce narobe preštela (en se je zmotil za enega), preostali štirje pa pravilno in vsi premagali prejšnji rekord, ki je znašal 178 bankovcev.


Li Li iz Banke Kitajske jih je preštel 191, Zhuo Mingjing iz konkurenčne Industrijske in komercialne banke Kitajske pa kar 202. Udeleženci so denar šteli z uporabo sluha in tipa. Mojstrica štetja Wang Dongyun je sposobna ugotoviti natančno število bankovcev, tako da posluša dva druga človeka, kako ga štejeta. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije