POSEBEN TOVORNJAK

Namesto betona meša koktajle

Po Floridi v Združenih državah vozi prav poseben tovornjak. Iz hruške točijo poseben koktajl, imenovan pomešani denar.
Fotografija: Težko ga je spregledati.
Odpri galerijo
Težko ga je spregledati.

Proizvajalci alkoholnih pijač se na vse pretege trudijo pritegniti kupce in pri tem uporabljajo tudi zelo nenavadne prijeme. Proizvajalec viskija monkey shoulder s svojo reklamno akcijo zbuja pozornost, kjer koli se pojavi. Ne, ne gre za velike plakate z golimi ženskami, prav tako nas ne prepričujejo z možatimi frajerji. Njihov pristop je bistveno bolj neposreden.

Tovornjak meša na desettisoče litrov pijače.
Tovornjak meša na desettisoče litrov pijače.

Po temeljitem premisleku so dali izdelati osem metrov dolg tovornjak z velikansko hruško, v katero lahko nalijejo kar 9085 litrov pijače. To so tudi naredili, v mogočnem vozilu se prevaža imeniten koktajl, ki so ga poimenovali mixed up money ali pomešani denar. Morda ime ni najbolj posrečeno, je pa odziv velik.

To pa je velik mešalnik pijač!
To pa je velik mešalnik pijač!

Odkar so tovornjak februarja prvič predstavili, se redno pojavlja po lokalnem časopisju in televizijskih oddajah. Trenutno potuje po Floridi v okolici Orlanda in osrečuje ljudi, ki pristopijo. Koktajl, ki ga ponujajo, je narejen iz viskija kot alkoholne osnove ter javorjevega sirupa, svežega limonovega soka, sode in metinih listov.


Morda bi lahko kaj podobnega poskusili tudi pri nas, na primer s hruško, polno špricarja. Bi pa bilo verjetno pametno, če svoje poti ne bi začel na Štajerskem, ker potem ne bi prišel prav daleč. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije