USTVARJALNA

FOTO: V treh mesecih si je izdelala rimsko kad

Ustvarjalna Britanka je velika oboževalka rimskih kopeli. Kopalnico je preobrazila v antično razkošje.
Fotografija: Zdaj zasluženo uživa kot Rimljanka.
Odpri galerijo
Zdaj zasluženo uživa kot Rimljanka.

Od nekdaj je bila ljubiteljica rimskih kopeli, zato si je pravi termalni ambient s pridihom antike pričarala kar doma. In to povsem sama. V treh mesecih si je z nadvse skromnim vložkom in veliko trdega dela izdelala svojo mozaično kad, zdaj se lahko v njej namaka in počuti kot prava Rimljanka, je ponosna grafična oblikovalka Rebecca Andrews, mamica dveh otrok.
 

Izvirna in odločna mamica


Da bi si uresničila veliko željo, je ves prosti čas posvetila iskanju in nakupovanju najrazličnejših kamenčkov, pa steklenih in keramičnih delčkov, ki običajno krasijo razkošne akvarije, toda Britanka jih je uporabila pri predelavi svoje povsem običajne kadi. »Ko si zastavim cilj, me nič ne more ustaviti,« pove ponosna Rebecca, ki je poletje namesto poležavanju na plaži namenila prav posebnemu notranjemu oblikovanju.
Nekoč je bila le običajna kopalnica ...
Nekoč je bila le običajna kopalnica ...

»Ni bilo preprosto, saj v resnici kad ni tako zelo prostorna in tudi kopalnica ni velika, a to bo moj košček raja,« še pojasni 39-letnica, na katero sta ponosna tudi sinova, ki sta že napovedala ure in ure igranja v pisani kadi. Toda razgrajanja v svoji novi oazi miru mamica ne bo dovolila, rimska kopel je namreč namenjena sprostitvi, udobni in smiselno razporejeni kamenčki pa bodo njenemu utrujenemu telesu omogočali neskončno dolgo masažo, se veseli Rebecca, ki jo je projekt olajšal le za 400 evrov, saj je vse delo opravila sama. Veliko kamenčkov je poiskala kar na svojem vrtu, sicer pa je večino materiala nakupila v prodajalni za male živali, za kad je pač najprimernejša oprema za akvarije, se je izkazalo. Dodala je ustrezno razkošno kopalniško opremo, zdaj ji preostanejo le še neskončno dolge rimske kopeli.


Te so nadvse terapevtske, še ocenjuje ustvarjalna Britanka, ki bo končno zasluženo počivala in uživala v rezultatu svojega večmesečnega truda, z domiselnostjo pa je navdihnila številne druge nadobudne ustvarjalce, ki jo prek družabnih omrežij že prosijo za nasvete. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije