BLIŽA SE ZEMLJI

Bralka zaskrbljena: 29. aprila bo konec sveta

Na Zemljo naj bi padel meteorit.
Fotografija: Sveta še ne bo konec. FOTO: Ne Vem
Odpri galerijo
Sveta še ne bo konec. FOTO: Ne Vem

Na naše uredništvo se je obrnila zaskrbljena bralka, ki je na spletu zasledila članek o tem, da bo 29. aprila na Zemljo padel meteorit in povzročil konec sveta, kot ga poznamo.

Preverili smo, kaj se v resnici skriva za pompozno napovedjo in dejansko bo 29. aprila mimo Zemlje letel meteorit, ki pa nikakor ne bo zadel našega planeta. Znanstveniki razkrivajo, da že nekaj časa sledijo asteroidu. Ta bo v letošnjem letu največji, ki bo obšel Zemljo. 
FOTO: Earthsky.org
FOTO: Earthsky.org

Prav med prvomajskimi prazniki, in sicer v sredo, pa se bo to nebesno telo najbolj približalo našemu planetu. To se bo zgodilo točno 29. aprila ob 5.56. Pravzaprav asteroid ne bo tako blizu Zemlji, kot si morda mnogi predstavljajo, saj bo v tistem trenutku od nas oddaljen šest milijonov kilometrov, kar je približno 16-kratna razdalja med Zemljo in Luno. 

Naj vas torej pomirimo, da za zdaj ni nevarnosti, da bi se naslednji teden končalo življenje na našem planetu. Znanstveniki pa pravijo, da bi lahko tudi ljubiteljski opazovalci z amaterskimi teleskopi ujeli kakšen utrinek veličastnega mimohoda. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas