REPER

Zmagovalna kombinacija poezije in rapa

Objavljeno 08. november 2020 11.23 | Posodobljeno 08. november 2020 10.06 | Piše: A. K., foto Uroš Hočevar/Delo

Ustvarjalni Rok Terkaj.

Trkaj pravi, da je Repke treba tudi poslušati, ne le brati, zato je knjigi priložen CD z 12 pesmimi v izvedbi slovenskih raperjev in drugih glasbenikov.
Da živimo v časih, v katerih potrebujemo veliko energije, optimizma in ustvarjalnosti, meni tudi raper Rok Terkaj - Trkaj, ki je letos pošteno zavihal rokave. Javnosti je namreč predstavil svoj projekt Repki, ki na kratko pomeni rap za otroke in družine.

»Z Igorjem Saksido sva med najinimi nastopi po šolah in kulturnih centrih večkrat dobila prošnjo, naj ustvariva kaj tudi za male ljudi. Pa smo staknili glave, Igor je zbral antologijo vrhunske slovenske otroške poezije, jaz pa sem se z Damjanom Jovićem in Andrejem Šauto odpravil v studio. Rodilo se je dvanajst pesmi in knjiga na 88 straneh z ilustracijami Igorja Šinkovca,« o svojem projektu pove Trkaj in navdušeno doda, da se lahko otroci v Repkih prek rapa naučijo abecede, se zamotijo s stripi in ugankami ter se sprostijo ob poeziji.
»Otroška energija nas dvigne in napolni z optimizmom.«


»Cilj Repkov oziroma poezije in rapa je navdušiti mlade in starše za družinsko branje, ki je izredno pomembno za razvoj možganov in domišljije. Pa tudi za tiste, ki so mladi po srcu in bi se radi nasmejali in zabavali, sploh v časih, ko je otroška energija še bolj pomembna, da nas dvigne in napolni z optimizmom,« še doda raper.
 
Deli s prijatelji