DEDKI IN BABICE

Zaljubljeni v svoje vnuke

Objavljeno 01. julij 2019 22.57 | Posodobljeno 01. julij 2019 22.57 | Piše: A. J.

Kraljevi dedki in babice. 

Takole navdušena sta drug nad drugim princa Charles in Louis.
Nič drugače kot v navadnih družinah tudi v kraljevih dedki in babice neznansko uživajo v družbi svojih vnukov, ki jih v nasprotju z lastnimi otroki ni treba vzgajati, prav tako pa jih ni prepovedano do onemoglosti razvajati. Če jim le otroci to omogočijo.

Odrezana od vnukinj?

Pred kratkim je svet pretresel posnetek, ki je nastal med mašo v katedrali na Majorki. Na njem španska kraljica Sofia objame svoji vnukinji, 13-letno Leonor in 11-letno Sofio, in ju stisne k sebi, da bi skupaj z njima pozirala fotografu.
image
Snaha je poskrbela, da je kraljica Sofia doživela hladen tuš.

Njuna mati, kraljica Letizia, pa se v tistem postavi pred trojico, kot je videti, da bi preprečila posnetek, in odrine taščo proč od deklet. Kaj se dogaja med najpomembnejšima ženskama v življenju kralja Felipeja VI., ni znano, a kot je dejala žena kraljičinega nečaka, grška princesa Marie-Chantal, takšnega ravnanja ne bi smela doživeti nobena babica na svetu.

Zdaj je lahko dedek

Princ Charles je predan dedek, ki obožuje svoje tri ljubke vnuke, vendar pa se je moral, da je prišel do te točke, krepko potruditi. William, ki naj bi očetu zameril poroko s Camillo, je po rojstvu prvorojenca Georga, raje preživljal čas s Katino družino kakor s svojo.
image
Takole navdušena sta drug nad drugim princa Charles in Louis.

Velik udarec za kraljevega dedka je bil, ko so mladi starši zavrnili vabilo na kraljičino božično kosilo in raje sami doma organizirali obed za družino Middleton. A očetu in sinu je pozneje uspelo zgladiti nesoglasja. To je najbolj koristilo prav malčkom, ki se v dedkovi družbi, sodeč po fotografijah, počutijo enako dobro kot on v njihovi.

Odlična mati, še boljša babica

Čeprav so pripadniki monaškega dvora, kar se izražanja čustev tiče, v javnosti praviloma zadržani, se predana babica, princesa Caroline, v izkazovanju naklonjenosti do vnučkov prav nič ne zadržuje, niti ko so v bližini fotografi.
image
Monaška pricesa Caroline se v družbi vnučkov vidno omehča.

Monaški knez Albert je o sestri Caroline leta 2017 v intervjuju za revijo People dejal, da je odlična mati in še boljša babica – če je to sploh mogoče. Ker je otroke lepo vzgojila, čeprav je bila vrsto let za vse sama, je vrednost njenega dela še večja, je poudaril Albert, ki meni, da je uspeh Carolininih potomcev spomenik trudu in ljubezni, ki ju je vložila in ju še vedno vlaga vanje. Caroline ima sicer kar osem vnukov.

Manj zabavna, a ljubeča

Danska kraljica Margareta II. ima osem vnukov, s katerimi seveda še kako rada preživlja prosti čas. V primerjavi z že pokojnim možem Henrikom, ki so ga najmlajši družinski člani oboževali, ker se je znal spustiti na njihovo raven, je bolj resna.
image
Danska kraljica Margareta in njen pokojni mož Henrik sta bila na družinskih praznovanjih vedno obdana z vnuki.

Čustev do najmlajših v javnosti ne razkazuje pogosto, na redkih posnetkih, ki le pridejo v javnost, pa ni nobenega dvoma o tem, da je še kako ljubeča babica. Zdi se tudi, da med vnuki ne dela razlik – vseh osem ima enako rada.

Učenje jezikov in nič sladkarij

Švedska kraljica Silvija je pri vzgoji stroga in dosledna. Vnuke spodbuja k učenju jezikov, saj meni, da si s tem širijo obzorja, prav tako pa se drži strogega švedskega pravila, naj bi otroci sladkarije jedli le ob sobotah.
image
Vnuki švedske kraljice Silivie smejo sladkarije jesti le en dan v tednu.

»Včasih vprašam otroke: 'Je danes sobota?' Nato odgovorim: 'Ne.' In odvrnejo mi: 'Ne? Prav, lahko počakam,'« je v enem od intervjujev pohvalila najmlajšo kraljevo generacijo.
 
Deli s prijatelji