Velikonočni prazniki znanih: priložnost za čas z družino

Letošnja velika noč bo tudi za znane precej drugačna kot lanska, a verjamemo, da se največji navdušenci ne bodo dali. Ker letošnjega najlepšega velikonočnega pirha znanih še ni na vidiku, smo malce pobrskali po njihovih preteklih praznovanjih.
Fotografija: Klan Kardashian gre skupaj k maši, sledi pa kosilo na enem od razkošnih družinskih vrtov.
Odpri galerijo
Klan Kardashian gre skupaj k maši, sledi pa kosilo na enem od razkošnih družinskih vrtov.

Resnici na ljubo, znanim res nikoli ne zmanjka idej, a enako pomembna je seveda tudi tradicija, ki ji vedno z veseljem sledijo. Čeprav bo večina praznovala doma, bodo nedvomno pogrešali druženje z družinskimi člani in ritualom, ki jim običajno tako radi sledijo med prazniki.

Zabava z otroki

Reese Witherspoon je mladost preživela v Nemčiji (njen oče je bil zdravnik v Wiesbadnu), kjer velikonočne praznike praznujejo prav tako strastno in z veseljem kot v Ameriki, v katero se je pozneje preselila. Nič čudnega, torej, da ji je praznik, ki zaznamuje prihod pomladi, tako zelo pri srcu. Ljubljenka Hollywooda, ki je pred kratkim praznovala 44. rojstni dan, za velikonočne praznike
Reese Witherspoon otrokom tradicionalno skrije pirhe po vrtu.
Reese Witherspoon otrokom tradicionalno skrije pirhe po vrtu.
vedno skrbno okrasi hišo in pobarva pirhe, organizira pa tudi velikonočni lov nanje. Starejša otroka, 20-letna Ava in 16-letni Deacon, sta že odrasla, slavni mamici pri velikonočnih aktivnostih pa še vedno z veseljem priskoči na pomoč sedemletni Tennessee.

Lastnica pirha vseh pirhov

Britanska kraljica Elizabeta II. se na velikonočno nedeljo z družino običajno odpravi k maši v kapelo svetega Jurija. Pred začetkom maše in po njej jo pred vrati pričakajo lokalni otroci in ji podarjajo šopke cvetja. Velikonočni konec tedna kraljica običajno preživi v krogu družine, letos pa ji je to preprečila epidemija. Kraljica sicer v tradicionalnem lovu na pirhe, ki ga organizirajo v palači, ne sodeluje, je pa lastnica nekaj najbolj veličastnih velikonočnih okraskov na svetu, vključno z nekaj dragocenimi jajci, ki so delo slovitega ruskega zlatarja Petra Carla Fabergéja.

Tradicionalna vrtna zabava

Prva dama Amerike Melania Trump navadno gosti tradicionalno velikonočno zabavo, ki poteka na južnem delu vrta pri Beli hiši. Letos zabava, ki jo predsedniki Amerike prirejajo od leta 1878, zaradi virusa odpade. Če bi bilo vse kot običajno, bi se na zabavi zbralo okoli 30.000 povabljencev skupaj z družinami. Dogajanje popestrijo glasbene točke in različne igre; osrednja je kotaljenje pirhov po travniku s posebnimi dolgimi žlicami, sodelujejo seveda otroci. Gostje ob odhodu v spomin na zabavo dobijo vsak svoj pirh.

Princesa velikonočnih praznikov

Če velja, da je Mariah Carey kraljica božiča, je zagotovo princesa velikonočnih praznikov. Prazniki so za pop divo z vilinskim glasom sveta stvar, in celo po ločitvi od očeta svojih otrok Nicka Cannona niti slišati ni hotela o tem, da družina za praznik ne bi bila skupaj. Mama osemletnih dvojčkov Moroccan in Monroe se trudi otrokoma pričarati čarobne velikonočne praznike s pirhi, zajčkovimi darili in vsem, kar spada zraven.
Mariah Carey pri praznovanju ne pozabi niti na najmanjšo malenkost.
Mariah Carey pri praznovanju ne pozabi niti na najmanjšo malenkost.

Brez zabave ne gre

Družina Kardashian je nora na praznike, velikonočni niso nobena izjema. Barvanje jajc in lov nanje po vrtu sta družinska tradicija, ki se prenaša iz roda v rod. Poleg zabavnih aktivnosti, povezanih s pirhi, ki so namenjene predvsem otrokom, ima družina tradicionalno velikonočno kosilo na vrtu, z izbrano jedačo in pijačo in razkošnim velikonočnim okrasjem, kot se spodobi za tako petično družbo. Za veliko noč v ospredju kljub temu niso zemeljski užitki, pač pa duhovni, zato je del velikonočne tradicije skupinski obisk svete maše.

Velikonočni škandal

V Španiji se velikonočni prazniki ne vrtijo okoli pirhov in tudi kraljeva družina nima z njimi povezanih posebnih običajev. Za veliko
Španska kraljeva družina je tradicionalno skupno velikonočno mašo lani sklenila precej burno.
Španska kraljeva družina je tradicionalno skupno velikonočno mašo lani sklenila precej burno.
noč se kralj Felipe VI. in kraljica Letizia z otroki tradicionalno odpravita na Majorko in tam se skupaj z drugimi družinskimi člani udeležijo svete maše. Da običaj letos odpade, jim gre nemara kar malce na roko, saj se je prav ob tej priložnosti pred dvema letoma zgodil škandal, ko sta se Letizia in njena tašča kraljica Sofia vpričo vseh prerivali, da bi bili v bližini 14-letne princese Lenore in 12-letne infantinje Sofie. Prizor je razkril, da odnos med snaho in taščo ni ravno ljubeč, jabolko spora pa sta očitno mladi plemkinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije