NOVO POSLANSTVO

To je novi biznis Tare Zupančič

Občudovali smo jo lahko na modnih brveh, v različnih projektih na malih zaslonih, zadnje nedelje pa tudi v priljubljeni oddaji Zveze plešejo. A Tara Zupančič ni le lep obraz in stas, je tudi dekle z izjemno ustvarjalno žilico. Tokrat se je lotila projekta, prijaznega do okolja, njeni končni izdelki pa so občudovanja vredni.
Fotografija: Tara z ljubeznijo ustvarja brezčasne vzorce.
Odpri galerijo
Tara z ljubeznijo ustvarja brezčasne vzorce.

Tara, v vas kar vre umetniška žilica.Unikatnim skodelicam so zdaj sledile še torbe. Kako je nastal ta projekt?

Nekaj let nazaj sta prijatelja začela pisati novo zgodbo za odslužene materiale, ki jim je podarila tretji cikel oziroma tretje življenje. Tako se je rodil projekt Tricikel. Ko sta me povabila k sodelovanju, sem bila takoj za, saj sem dobila priložnost, da na nov način spustim na plan svojo ustvarjalno dušo. Skodelice so ročno poslikani unikati, medtem ko so izdelki, ki so oživeli pod blagovno znamko Tricikel x Varishana, unikati iz recikliranega materiala, potiskanega z mojo avtorsko grafiko in dizajni.

Ste že v otroštvu sanjarili o tovrstnem ustvarjanju?

Kot otrok sem sanjarila o ustvarjanju, o barvah in oblikah. O nečem, kar prihaja iz mene in se prelije na papir ali katerikoli drug material. In to še vedno počnem.
ni podpisa
ni podpisa

S projektom Tricikel se mi tako uresničuje del sanj, saj se zdaj moje grafike in vzorci skupaj s končnimi izdelki prebujajo v življenje. Kreativnost, pri kateri si tiho, si sam, nekje drugje in se lahko zazreš vase, je kot protiutež nastopanju, kjer se kot oseba razdajaš drugim. Zame sta pomembni obe strasti, in me že od nekdaj spremljata, saj mojemu življenju dajeta tisto ravnovesje, ki ga potrebujem.

Torbe nastajajo v sodelovanju. Kako izbirate poslovne partnerje? Morate začutiti posebno energijo ali gre bolj za naključje?

Pri meni je veliko pogojeno z energijo in stvarmi, ki jih podzavestno in zavestno zaznavam. In je preprosto: če se zadeve rodijo hitro in je čutiti zanos in ljubezen, temu zaupam. Res pa je, da tako včasih preveč naivno stopam, saj sledim predvsem svojim norim željam. A nekje moraš začeti, potem pa v procesu vidiš, česa se lahko še naučiš.

Od kod črpate navdih za vse umetniške stvaritve?

Navdih se sam naseli vame. Pride z življenjem in ljudmi.

Kaj vse vsebuje nova kolekcija in komu je namenjena?

Pod blagovno znamko Tricikel x Varishana sta nastali dve kolekciji. Prva se imenuje Lovilci trenutkov in je namenjena vsem, ki živijo, lovijo in ljubijo trenutke. V tej kolekciji so denarnice štirih različnih velikosti, tobačnica, kozmetična torbica, etuiji za prenosne računalnike ter cekar in še malo večji 'žakelj'.
Ideja se je porodila za prijateljskim omizjem, nadaljevala v garažni krojilnici, partnerski šivalnici in še enkrat rodila v izdelkih Tricikel.
Ideja se je porodila za prijateljskim omizjem, nadaljevala v garažni krojilnici, partnerski šivalnici in še enkrat rodila v izdelkih Tricikel.

Druga se imenuje Lovilci vetrov in vključuje enake modele, v njej pa lahko najdete tudi hladilne torbe. Še bolj barvita kolekcija je namenjena zasanjanim dušam, lovilcem morske pene in vetrov. Navdih zanjo sem seveda našla v morju in športih, kot sta surfanje in kajtanje, ki v sebi nosijo prav poseben žar.

Projekt je tudi družbeno odgovorno naravnan ...

Tako je. To me je takoj navdušilo in hkrati je bil to eden izmed glavnih razlogov, da sem se z veseljem odločila za sodelovanje. Projekt Tricikel oživlja tisto, kar bi v tem modernem svetu zavrgli – odpadne ponjave in odslužene varnostne pasove, ki bi postali smeti. Ko iz (skoraj) smeti nastajajo lepe reči, smo odgovorni do okolja. Vse so oblikovane, reciklirane in narejene v Sloveniji, s tem pa pravzaprav podpiramo lokalno delovno silo. Končni izdelki so tudi rezultat zaposlenih invalidov in invalidov, vključenih v program zaposlitvene rehabilitacije in program socialne vključenosti.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije