VELIKA VRNITEV

Natalija Verboten: To je moja nova zgodba

V zadnjih petih letih se je življenje Natalije Verboten precej spremenilo. Vzela si je čas zase in za družino, saj daje prednost svojim trem fantom. Na odrih je nismo videvali tako pogosto, le ob izbranih priložnostih, zato je vznemirjenje pred premiero novega projekta toliko večje. V povsem drugačnem slogu, tako glasbenem kot stilskem, se vrača pod žaromete in spoznava, da ji je premor zelo dobro del.  
Fotografija: Natalija ne skriva, da si je odpočila. FOTO: Tibor Golob
Odpri galerijo
Natalija ne skriva, da si je odpočila. FOTO: Tibor Golob

Že na začetku pogovora smo občutili, da stoji pred nami drugačna Natalija. Sicer še vedno enako prijazna, zabavna in priljudna, a obdana z žametno energijo, podobno občutku, ko je človek zares srečen. Razlogov za to ima veliko, saj se bo lahko poleg materinstva zdaj spet bolj močno posvečala glasbi, svoji veliki ljubezni. »Veselim se kot majhen otrok. Pet let se zdi veliko, vendar sunkovito mine, če si osredotočen na družino. Sedemletni Max je že v drugem razredu, Oskar pa bo čez en mesec dopolnil tri leta. Sta prava korenjaka in me iz dneva v dan presenečata, zato velikih glasbenih projektov niti nisem imela časa pogrešati. Tudi na družabno sceno nisem preveč zahajala, pevsko kondicijo sem vzdrževala z nastopi v manjšem obsegu, da družinsko življenje ni trpelo. Dokler nisem zaslutila, da je skrajni čas za ustvarjalnost,« se ji zalesketajo oči, ko pomisli na novo skladbo. »V ponedeljek začnemo drugačno, svežo zgodbo, ki je preplet čudovitih ljudi, njihove nesebične ljubezni in neizmernega talenta. Nisem se želela zaletavati, kajti na silo ne moreš biti iskren. Prednost sem dala občutkom in niso me izdali. Težko je izraziti hvaležnost in brezmejno srečo, da lahko neki tandem ustvari točno takšno zgodbo, o kateri sva z možem sanjarila zadnja leta. Kot nekakšen transcendentalen prenos misli z enega konca na drugega,« opisuje zbližanje z Martinom Štibernikom in Karmen Stavec. Nekoč partnerja, danes prijatelja in soustvarjalca sta se z Natalijo in Dejanom ujela na vseh ravneh, zato so združili čustva v subtilen projekt. »Že po nekaj taktih sem se zaljubila v Martinovo skladbo Del mojega srca, ki je hitro postala tudi del mojega. Ko sem prebrala še besedilo, se mi je naježila koža. Točno to sem si želela in zdelo se mi je zelo pozorno od Karmen, da me je najprej želela spoznati, šele nato se je lotila pisanja. Prej sva bili na 'zdravo', zdaj pa so se med nama stkali pristni odnosi. Ni bila povsem prepričana, kakšen bo končni izdelek, a mi je pred slovesom obljubila, da se bo potrudila. Med vožnjo do doma je bilo besedilo končano in jaz nisem mogla skriti navdušenja. Dobila sem še več motivacije, da se vsa predam,« polna pričakovanj pomisli na veliki dan.

Pripravljena na vse

Predrugačena ni le njena glasba, tudi kot ženska je doživela nekakšno katarzo in skrajni čas je za globlje izpovedne zgodbe. »Ne znam si zamišljati, da bi to pesem pela z isto vnemo pri dvajsetih. Besedilo je zrelo in zahteva drugačen pristop. Nisem več naivna in znam se obvarovati pred neiskrenimi vplivi iz okolja. Materinstvo dela čudeže. (nasmešek) Poleg tega sem se obdala z ustvarjalci, ki poskrbijo še za vizualen del, kar blagodejno vpliva na žensko samozavest. Čeprav sem oblačila in modne dodatke Jerneje P. Zhembrovskyy občudovala že nekaj časa, si nisem mislila, da se bodo njene obleke tako zlile z mano, ko me je Tibor Golob postavil pred objektiv. Poleg njiju sta odlično delo opravila vizažistka Doroteja Premužič in frizer Kristijan Skamljič. Ekipi mladih ustvarjalcev se je pridružil še Niko Karo, mojster snemanja spotov, in všeč mi je, kako se loteva video prikaza skladb. Povezali smo se in je steklo,« ne more skriti zadovoljstva in neučakanosti, da z nami podeli del svojega srca.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije