LETO 2020

Korona in leto odnosov: boj med svetlobo in temo

Objavljeno 12. april 2020 15.00 | Posodobljeno 12. april 2020 15.00 | Piše: Lily Sorum

Leto 2020 je posebno, o tem ni več dvoma. Smo v letu nenadnih preobratov, drastičnih odločitev in sprememb ter odnosov. Pravimo, da se odvija boj med svetlobo in temo. A kaj to res pomeni?

Lili Sorum 
Vse bolj opažamo neravnovesje v svetu, pa naj gre za revščino ali osnovne človekove pravice. Naš planet ne zmore več vzpostavljati ravnovesja v naravi zaradi našega pregrobega poseganja in onesnaženja. Na internetu lahko vidimo spremembe po nekaj tednih karantene – zrak se čisti, živali se gibljejo bolj svobodno, planet nekoliko lažje diha.

Na osebni ravni


Strah je močan dejavnik, sploh ko govorimo o boju za preživetje. Marsikdo je virus doživel v smrtnem strahu, zato vidimo prizore agresije v trgovinah, kjer so se ponekod po svetu stepli za rolico papirnatih brisač. Ozaveščamo lastne strahove in občutek nemoči, predelujemo pa tudi strahove iz preteklih življenj.

Če še ni dovolj, se vpliv števila 4 v aprilu okrepi


V tem času se dvigajo strahovi iz naše preteklosti, podzavesti in od prednikov ter iz prejšnjih življenj. Ste opazili, da so se nekateri ljudje odzvali, kot bi šlo za drugo svetovno vojno? V njih se je verjetno sprožil spomin na preživeto vojno. Pravijo, da naša podzavest nosi spomine vseh preteklih življenj. Panični napadi, povečana agresija in nerazumen strah, pomešan s tesnobo, lahko izvirajo ravno od tam. Dokazano je, da je v naš DNK vpleten spomin naših prednikov: ti pa so prestajali grozote prve in druge svetovne vojne ter bojev še pred tem.

Sočutje proti sebičnost


Vsi zase menimo, da smo sočutni in razumevajoči, pa smo res? Norija v trgovinah, neodgovorno vedenje do drugih ob neupoštevanju smernic za zajezitev širjenja virusa kažeta krepko drugačno sliko. Strah potegne iz nas naš najslabši obraz, ga pa ne ustvari. Ne iščimo izgovora v izrednih razmerah. Vsi imamo svojo temo, torej vsi smo v določenih položajih in pod določenim pritiskom sebični in neodgovorni. Ne kažimo s prstom na druge, poglejmo sebe. V vsakem trenutku smo lahko boljši človek kot dan poprej.

Odnosi še vedno na udaru

Vse leto bomo predelovali odnose. Zaradi omejenega gibanja in več časa, preživetega doma, se bo marsikateri odnos zamajal ali utrdil. Zdaj se težje zatečemo k rekreaciji, na pivo s prijatelji, na pogovor s prijateljicami in podobno. Soočeni smo iz oči v oči z lastnimi strahovi in najbližjimi, ki bodo pritiskali na naše gumbe.

Odnos do sebe na prvem mestu


Stranski učinek karantene je tudi več časa, preživetega s seboj. Marsikdo tega (še) ne zna. Občutek manjvrednosti, osamljenosti in ujetosti ter krivice (zaradi omejitve gibanja in podobnih ukrepov) ne bo nič nenavadnega.

Aprila se posvetite zdravju


Zaradi okrepljenega vpliva števila 4 je pomembno prisluhniti svojemu telesu in izbirati zdravo. Prava nega fizičnega telesa ne zajema krem proti gubicam, ampak zdravo prehrano, gibanje, pitje vode in tako naprej. Zdaj je pravi trenutek za nove zdrave navade.

Koronavirus kot izvrsten učitelj!


Dober učitelj se prilagodi učencu in njegovi stopnji razumevanja. Zdi se, da nam je koronavirus postregel ravno s tem. Na ravni človeštva je očitno, da smo uničevalni za naravo in posledično lastno življenje. Že kratek premor je prinesel ugodne vplive na kakovost zraka v industrijskih krajih. Kdaj bomo ljudje končno dojeli, da denarja ne bomo mogli jesti?

Šele takrat, ko bo posekano zadnje drevo,
šele takrat, ko bo zastrupljena zadnja reka, šele takrat, ko bo ujeta zadnja riba,
šele potem boste ugotovili, da denarja ni mogoče jesti.
Prerokba Indijancev Cree
Letnica 2020 napoveduje, da bodo sistemi pokali po šivih in počepnili pod pritiskom. Zdravstvo je preobremenjeno. Odzivi vlad po svetu kažejo na kreposti in pomanjkljivosti v političnem sistemu. Proces rušenja obstoječih sistemov se je pričel natanko po urniku, zaključil se bo leta 2022 z novo postavitvijo ali ureditvijo.

Mit o ogledalih


Osebni odnosi so v prvi bojni vrsti. Le kako drugače bi lahko ozavestili svoje strahove, nepopolnosti in tudi pozitivne lastnosti? Ogledalo pa ni nič drugega kot mi sami. Mnogokrat se pogovarjamo, kot da je nekdo drug kriv, ker nam je nastavil ogledalo, v katerem se nikakor ne prepoznamo, zato jih (drugo osebo) popolnoma razvrednotimo, rekoč 'to je pač tvoje mnenje, jaz sem seveda popoln/-na'.
Nihče ni kriv, razen mi sami. Ničesar v sebi ne bomo našli, kar nismo mi. In vsi imamo v sebi temo in svetlobo. Vse leto bomo deležni sprožilcev, naj gre za osebe ali situacije, zaradi katerih se bosta kazali naša tema in svetloba. Ne pričakujte zgolj in samo slabo. Marsikateri zakon bo bolj močan, ko se bo panika polegla – ne pričakujmo le prepirov in ločitev.

Kaj pa zdaj?


Življenje nas je naučilo, da česar se ne naučimo zlepa, se učimo zgrda. Koronavirus nas je prisilil razbremeniti našo lepo Zemljico. Umiril je naš delovnik. Pričeli smo krepiti imunski sistem, kar zagotovo pomeni bolj zdrav življenjski slog. Več se ubadamo s seboj in z odnosi. Seveda iz nas bruha tako lepo kot grdo.
Kaj se zgodi, ko pospravljate garderobno omaro? Vsepovsod ležijo obleke, ne samo v omari. Ko urejamo kuhinjo, so lonci in krožniki na mizi, pultu, v dnevni sobi itd. Če bi takrat nekdo stopil v naš dom, bi si mislil, kakšen kaos je tu! A vemo, da je to le proces čiščenja. Kar se dogaja sedaj, je proces čiščenja. Kot od gosta pričakujemo razumevanje, da nas je ujel sredi pospravljanja, bodimo razumevajoči tako do sebe kot svojih dragih.
Bomo zapravili ta dragoceni čas in priložnost, da pogledamo vase in delamo na sebi kot človek, človeštvo in posameznik v družbi?
Je že prišel čas pravih vrednot?

Ne. Prišel je čas, ko preprosto ne bo šlo več po ustaljenih načinih delovanja, ki so mnogokrat prežeti s korupcijo. Prične se s kapljico čez rob. Prišli smo do tiste točke, ko ne gre več naprej. Proces se je zgolj pričel.

Kdo bo poskrbel za spremembe?


Vsak posameznik ima mnogo več moči, kot je morda uporablja. Strah in izredne razmere v nas sprožijo mehanizme boja za preživetje. Za nekoga je ta mehanizem zelo sebičen, za druge to pomeni neumorno požrtvovalno pomoč šibkejšim. Lahko smo del problema ali del rešitve.

Dvigujte lastno vibracijo in dvignili boste vibracijo kolektivne zavesti


Seveda bomo vsi na trenutke nestrpni, smo samo ljudje. A če bomo večino dneva prebirali teorije zarote in očitno izmišljene novice, preverjali zadnje število mrtvih na vsako uro, se zavedajmo, da se s tem prežemamo z vibracijami strahu. Nizke vibracije pa niso še nikoli prinesle nič dobrega.
Zato previdno, a ne panično!
Z ljubeznijo,
LiLi SoRuM, avtorica, numerologinja, svetovalka in motivacijski coach




Deli s prijatelji