PARAOLIMPIJEC

Kopitarjev sosed brani slovensko čast

V zadnjih dneh je formo pilil na smučišču v Kranjski Gori, kjer so mu omogočili dobre pogoje za delo, ob tem pa ni pozabil smučišča v Mojstrani, kjer je treniral osem let.
Fotografija: Jernej s trenerjem Romanom Podlipnikom. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Jernej s trenerjem Romanom Podlipnikom. FOTO: Drago Perko

Komaj je ugasnil olimpijski ogenj, že so Korejci pljunili v roke. »Komaj čakam, da se začnejo 12. paraolimpijske igre,« napove nov spektakel 17-letni Hrušičan Jernej Slivnik. Naš paraalpski smučar bo tam edini slovenski predstavnik. Igre bodo potekale med 9. in 18. marcem, zbranih bo 640 športnikov invalidov iz 42 držav. Jernej se ukvarja s športom invalidov že 13. leto. Po prometni nesreči se je zapisal zimskemu športu, dileme zanj ni bilo. »Želim si na paraolimpijske igre,« so njegove preroške besede, ki jih je izrekel na smučarskem kampu Zveze paraplegikov Slovenije leta 2009 v Kranjski Gori. Od takrat se je nabralo voženj in treningov, vse pa je mirno prenašal, se trudil in razdajal.

Trener slavi abrahama

V zadnjih dneh je formo pilil na smučišču v Kranjski Gori, kjer so mu omogočili dobre pogoje za delo, ob tem pa ni pozabil smučišča v Mojstrani, kjer je treniral osem let. »Mislim, da sva dobro pripravljena. Nekaj časa nama bo ostalo še za trening v Južni Koreji. Menim, da bodo pogoji tam primerni in ustrezni,« napoveduje Jernejev trener Roman Podlipnik, ki bo prav na letalu nekje nad Azijo v noči s sobote na nedeljo slavil 50. rojstni dan. Roman in Jernej sta uigran par, ki sodeluje že tretje leto. »Jernej je obetaven smučar. Iz njega zagotovo še nekaj bo,« je prepričan Roman, ki spoštuje Jernejevo zagnanost, predanost in profesionalnost. »Ni mu lahko, napori so veliki, a Jernej zmore in hoče,« nadaljuje Roman. »Želimo si le, da bo zdrav. Potem je mogoče vse,« meni Podlipnik, ki se zaveda, da bo Južna Koreja zanj prvo tekmovanje na tako visoki ravni.

Vanj verjame tudi Gal

»Prepričan sem, da bomo ponosni na našega Jerneja,« pa je prepričan Gal Jakič, ki bo poleg Jerneja in trenerja Romana v delegaciji, ki potuje v Azijo. Vodja odprave je Roman Jakič, v zasedbi pa bo še fizioterapevtka Manca Vida. »Jernej je naš nadarjeni tekmovalec, ki mu v skladu z možnostmi dajemo optimalne pogoje za delo in razvoj,« opomni Damijan Lazar, predsednik krovne organizacije Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite, ki je tokrat poslala na paraolimpijske igre enega športnika.
 


suzy suzy FOTO: Suzy
suzy suzy FOTO: Suzy


»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije