MEH NA MAH

Harmonikarji zavzeli nakupovalni center

Tisti, ki dandanes raztegne meh harmonike, v družbi ni več deležen posmehovanja, temveč je v očeh mnogih, tudi mladih, pravi frajer. Harmonike so zaželene povsod, pred kratkim pa so bili obiskovalci največjega ljubljanskega nakupovalnega središča Citypark priča prav posebnemu dogodku.
Fotografija: Harmonikarji glasbene šole Simona Bučarja. FOTO: arhiv GŠ Bučar
Odpri galerijo
Harmonikarji glasbene šole Simona Bučarja. FOTO: arhiv GŠ Bučar

Harmonikarji, učenci Glasbene šole Simona Bučarja, so pred kratkim naredili videospot za priredbo skladbe Lojzeta Slaka z naslovom Muzikant. Posneli so ga na čisto poseben način. »Izvedli smo namreč tako imenovani flashmob, in to v ljubljanskem trgovskem centru Citypark. Snemanje je potekalo v sodelovanju z ansamblom Pogum, ki so pri skladbi posneli pevski del, ter Otroško folklorno skupino Vidovo, ki je na to skladbo odplesala zelo zanimivo koreografijo.

Pri snemanju videospota je sodelovala Otroška folklorna skupina Vidovo. FOTO: arhiv GŠ Bučar
Pri snemanju videospota je sodelovala Otroška folklorna skupina Vidovo. FOTO: arhiv GŠ Bučar

Snemanje je trajalo celotno nedeljsko dopoldne, naši učenci, ki jih je bilo več kot štirideset, pa so se pri tem tudi zabavali, saj so bili razporejeni po vsem centru in zato deležni nemalo radovednih pogledov in veliko večje pozornosti, kot bi je bili kjerkoli drugje,« pravi harmonikar Simon Bučar. Videospot so aprila premierno že predstavili na koncertu Večer diatonične harmonike in smeha, ki je že tretje leto zapored uspel, saj je bila dvorana Četrtne skupnosti Sostro polna do zadnjega kotička. Tudi ta večer so imeli seveda glavno vlogo na odru učenci te glasbene šole, ki sestavljajo Orkester harmonikarjev Bučar. Pred koncertom in po njem so si vsi obiskovalci lahko ogledali razstavo o godcu vseh godcev Lojzetu Slaku 'Moje plošče so moje knjige'.

Ljubljanski Citypark so zavzeli harmonikarji. FOTO: arhiv GŠ Bučar
Ljubljanski Citypark so zavzeli harmonikarji. FOTO: arhiv GŠ Bučar

Letos so z Orkestrom harmonikarjev Bučar skupaj na odru nastopili še Vlado Matkovič, harmonikar ansambla Fantov z vseh vetrov, na harmoniko je zaigral tudi Matija Slak, brat pokojnega Lojzeta Slaka, na citre Tanja Zalokar, nastopili pa so tudi Stiški kvartet, skupina MJAV in ansambel Pogum. Slednji je na koncu zaigral skupaj s Simonom Bučarjem in njegovimi prijatelji ter štiridesetimi učenci in učenkami njegove glasbene šole. Na koncertu so zaplesali najmlajši plesalci Folklorne skupine Stična. Do solz je uspelo nasmejati občinstvo v dvorani kar trem odličnim stand up komikom, in sicer Maticu Kokošarju, Kaji Grozina in Roku Škrlepu. Simon Bučar pa je z mislimi že pri zaključnih nastopih svojih učencev glasbene šole in poletnem glasbenem taboru, ki ga letos organizirajo prvo leto. Da mladi ne bi imeli priložnosti za nove glasbene izzive, za katere v Glasbeni šoli Bučar skrbijo že peto leto, se torej ni bati. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije