FENOMEN

Dišeča skrivnost Luke Basija: navdihnile so ga oboževalke

Objavljeno 01. februar 2020 09.59 | Posodobljeno 01. februar 2020 09.59 | Piše: Anita Krizmanić, Foto: Neo Visuals

Luka Basi je zagotovo eden največjih fenomenov na naši glasbeni sceni. Postavni 27-letni Korošec vse od nastopa v šovu Slovenija ima talent osvaja slovenske, še bolj pa hrvaške glasbene trge, njegovi videospoti imajo na milijone ogledov, pod njegovim odrom se na vsakem koncertu tre na tisoče deklet, ki Luko obožujejo zaradi njegove sproščenosti, pozitivne energije, nalezljivega nasmeha in balad, ob katerih marsikateri zaigra srce. Po vseh uspehih pri nas in v tujini pa se je Luka podal na novo pot, zaplul je namreč v podjetniške vode in na trg poslal dišavo.

Luka je izjemno ponosen na svoj novi projekt, dišavo, ki jo je ustvaril za drzne ženske.
Rdeča steklenička, v kateri se skrivajo izbrane sestavine dišave, ki jo je ustvaril Luka, bi morala ostati skrivnost do prvega predvalentinovega koncerta v Cvetličarni, ki ga je pevec razprodal dva tedna pred dogodkom. Prve naj bi ga namreč povonjale obiskovalke koncerta, a ker našemu ušesu ne uide prav nič, je moral pevec svojo dišečo skrivnost razkriti že zdaj. Zaupal nam je, da se je ideja o dišavi za ženske v njegovi glavi porodila lani, sredi poletja: »Vedno se težko odločim, kakšna dišava bi mi bila všeč, kaj šele na drugih, pa sem si rekel, kaj ko bi ustvaril svojo. Takšno, ki bi bila meni všeč na ženski. In tako se je začela dolga, zabavna in zanimiva pot do končnega izdelka, s katerim sem res zadovoljen. To je moja sanjska dišava, ki se ji težko uprem,« je zadovoljen Luka, ki se je s tem vpisal na seznam domačih in tujih zvezdnikov, ki so se podali v tovrstne vode. A kljub temu se od mnogih razlikuje po tem, da je eden redkih moških, ki so najprej ustvarili dišavo, namenjeno pripadnicam nežnejšega spola. »Na svojih koncertih pod odrom vidim večinoma žensko publiko in navdih je prišel tudi od tam, sicer pa so ženske krasen navdih in tako sem se odločil, da bo moja prva dišava namenjena njim. Tako kot nežnejšemu spolu namenim večino pesmi, je tudi z dišavo. Vsaj prvo,« razloži pevec.

image
Dišite kot Basi!

Srečnico ali srečneža bo pevec v sodelovanju z našo revijo obdaroval s svojo novo dišavo elBasi original for her, odgovoriti morate le na vprašanje, kako mu je bilo, ime preden se je preimenoval v Luko Basija. Odgovore pošljite na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., in sicer do torka, 4. februarja.
Prisoten od začetka

Pri nastajanju zanj sanjske dišave je bil prisoten od začetka, sodeloval je na sestankih, pri izbiri tonov dišave, embalaži, dizajnu, pakiranju, graviranju in vsem ostalem. »Zame je bilo izjemno pomembno, da soustvarjam celotno zgodbo, ne le da parfum nosi moje ime. Sodeloval sem od začetka do konca, če verjamete ali ne, prvo serijo parfumov sem polnil lastnoročno!« se zasmeji in pohvali najbližje in najdražje, da so mu bili v veliko pomoč in oporo. »Ne bi zmogel brez prijateljev, družine, moje ekipe, predvsem pa brez podjetij Parfumi Mistral in Graverstvo Levar,« pravi Luka in nam razkrije, kakšen vonj se skriva v steklenički njegove prve dišave. »Spada med sladke, gre za orientalsko vaniljo. To je bila ljubezen na prvi vonj,« se zasmeji glasbenik, ki prisega na dišave, ki niso premočne, a kljub temu njihov vonj ne zbledi prehitro. »Naklonjen sem dišavam, ki navdušijo in za seboj pustijo sladek spomin.«

Kmalu spet v vlogi očka

Sicer ne spada med moške, ki bi ure in ure preživeli pred ogledalom in se ukvarjali s svojim videzom, a kljub temu skrbi, da je vedno videti urejen in negovan. Luka nam je zaupal, da je na njegovi polički v kopalnici ravno dovolj izdelkov, ki so pomembni, da človek pusti vtis urejenosti. »Ne morem brez deodoranta, zobne ščetke, gela za lase, kreme za obraz ter parfuma,« pravi Luka, za katerega se je leto 2019 končalo izjemno uspešno, saj je decembra na Trgu Leona Štuklja v Mariboru nastopil pred petnajst tisoč obiskovalci, vstop v leto 2020 pa je bil še slajši, v rekordnem času je namreč razprodal Cvetličarno, zato je razveselil oboževalke in oboževalce, ki so ostali brez vstopnic, ter jim ponudil dodaten koncert, ki bo 7. februarja. Sicer pa simpatičnega pevca, ki o zasebnem življenju nikoli ne govori s predstavniki sedme sile, kmalu spet čakajo sladke skrbi. S pevko Nastjo Gabor, s katero ima sina Taija, ki je konec decembra upihnil prvo svečko, namreč pričakujeta drugega otroka. »Če se bo leto 2020 nadaljevalo tako uspešno, kot se je začelo na poslovnem, glasbenem in zasebnem področju, si želim, da bi se podaljšalo in trajalo,« za konec pove simpatični pevec.
Deli s prijatelji