MAŠA IN INOT

»Veselim se z njim in trpim z njim«

Objavljeno 12. januar 2019 13.22 | Posodobljeno 12. januar 2019 13.22 | Piše: Polona Pirc

Španec Antonio Francisco Jimenez Gil - Inot na letošnjih Talentih močno izstopa, tako s stasom kot z nastopom. Neverjetni glasovni razpon in talent je potrdil s prepričljivo uvrstitvijo v finale. Vsestranskega, srčnega in subtilnega umetnika nam je predstavilo njegovo dekle, Slovenka Maša, s katero živita na Majorki.

Inot in Maša sta srečno zaljubljena. Foto osebni arhiv
Na slovenski šov ga je prijavila ona. »Ko smo bili marca na dopustu v Sloveniji, je prijateljica omenila, da se začenjajo prijave za Slovenija ima talent. Toni je bil v tistem času ce na tleh. Po letih nastopanja s posebnimi priredbami je začel ustvarjati avtorsko glasbo, tako da je moral občinstvo na novo prepričati in osvojiti. Čutila sem, da potrebuje spodbudo, nad Slovenijo pa je bil že ob prvem obisku očaran, zato sem si rekla, zakaj pa ne, in ga prijavila. Želela sem mu dokazati, da ima talent in ga pokazati tudi drugim. Pa še izgovor sem imela, da večkrat obiščem Slovenijo, družino in prijatelje,« se nasmeje Maša Bizjak.

Želi, da vsi spoznajo, kako izjemen je Toni

Avdicijski nastop svojega najdražjega je skupaj z otrokoma gledala v živo, za polfinale pa ni dobila dopusta. »Mislim, da sem bila pred polfinalnim nastopom še bolj živčna kot on. Zakaj? Gledala ga je moja družina, moji prijatelji, sošolke … Navijali so zanj, mi pošiljali sporočila, to je tako lepo, da se ne da opisati. Na dan privre toliko čustev, da se zjokaš. Pa ribica sem po horoskopu in ribe pogosto jokamo,« pove v smehu. »Veselim se z njim in trpim z njim. Želim, da tudi ostali vidijo, kako poje, kako čuti glasbo, predvsem pa, kako čudovit človek je, česar se ne vidi vedno na prvi pogled,« pove z ljubeznijo.
image
Antonio Francisco Jimenez Gil - Inot je navdušil s svojima dosedanjima nastopoma na Talentih. Foto Sandi Fišer/Mediaspeed

»Toni je profesionalni glasbenik že kar nekaj let. Prej je delal v frizerskem salonu, ko pa so se začeli kopičiti koncerti, se je povsem posvetil glasbi. Majorka je polna hotelov, ki imajo koncerte skoraj vsak dan, in če poješ kot on, dobiš veliko ponudb. Poleg tega nastopa tudi z bendom, kar je ljudem najbolj všeč,« pove.
image
Inot in Maša sta srečno zaljubljena. Foto osebni arhiv

Maša se je z Loga pri Brezovici odpravila na Majorko, ker je potrebovala spremembo. »Laže mi je bilo, ker tu živi tudi moj oče. Te odločitve ne obžalujem, imam čudovita otroka, 10-letnega Lukasa in 8-letno Leo, ogromno življenjskih izkušenj in čudovitega fanta, s katerim sem spoznala, kakšna je resnično srečna zveza,« je iskrena. »Na tukajšnje življenje se ni težko navaditi, saj je ogromno sonca, glasbe, morja … Poleti se prepričam, da sem popoldne, ko pridem iz službe, na dopustu. Trenutno delam kot tajnica, učim pa tudi angleščino, saj Špancem dela kar precej težav,« pojasni.

Ljubeč, spoštljiv in ustvarjalen, a tudi raztresen

»S Tonijem sva skupaj štiri leta, spoznala sva se na njegovem koncertu. Ker sem se dobrega pol leta pred tem razšla z nekdanjim partnerjem, me ni nova zveza niti najmanj zanimala, malce zaradi mene, malce zaradi otrok, ker nisem vedela, kako naprej. Ker obožujem koncerte, so me prijatelji peljali poslušat 'najboljšega pevca na otoku'. Ko smo prišli, je bil Toni zunaj, prijatelj mi ga je predstavil. Ne verjamem ravno v ljubezen na prvi pogled, mi je bil pa res takoj všeč in zdi se mi, da je iskrica preskočila z obeh strani,« se spominja z nasmeškom. In kakšen je Toni?
image
Inot (Toni), Maša Bizjak, otroka Lea in Lukas med obiskom v Sloveniji, skupaj z Mašinim bratom Grego.
Foto osebni arhiv

»Zelo je ljubeč, ustvarjalen je na vse mogoče načine. Je neverjetno ustrežljiv in družaben, hkrati pa tudi pozabljiv in raztresen, včasih na polovici stavka pozabi, o čem je govoril. Je tudi subtilen in umetniški, pravi astrološki vodnar,« se ljubeče nasmehne.

»Lukas in Lea nista Tonijeva otroka, so se pa lepo sprejeli. Imamo se radi, kot da bi bili že od vsega začetka družina. Toni pravi, da bi bil gotovo strog oče, ampak glede na to, kakšen je z Lukasom in Leo, močno dvomim o tem,« pove v smehu.
image
Španec Inot (Toni) želi Mašini družini pokazati, da jo spoštuje in zmore poskrbeti zanjo in za njena otroka.
Foto Sandi Fišer/Mediaspeed

»Obožujeta ga, Leo uči risati, Lukasa pa je, dokler ga ni premamil nogomet, učil igrati kitaro. Vsi imamo radi Marvel, Disneyja in znanstvenofantastične filme, skupaj jih gledamo in se pogovarjamo o njih, poleti hodimo na plažo, pa k Tonijevi mami in očetu, ki sta čudovita krušna stara starša, včasih otroka še preveč razvajata,« je hvaležna.

»Midva pa se imava rada, spoštujeva se, poveva si vse. Sva partnerja in tudi najboljša prijatelja. Toni zelo rad kuha, kar počne zelo dobro, vsekakor pa bolj zdravo kot jaz. Zelo malokrat me spusti v kuhinjo, mogoče za kakšno sladico, česar prej nisem bila vajena. Povezuje naju tudi glasba.
image
Maša Bizjak živi na Malorki, Slovenijo pa ima še vedno srčno rada.
Foto osebni arhiv

Toni piše v španščini, jaz mu pa vse prevajam v angleščino, ker že od malega rada pišem pesmi. Res je, da se vedno med pisanjem sporečeva, ker sem jaz užaljena, če hoče kaj spremeniti. Ampak na koncu se vdam in potem res izpade bolje tako, kot si je zamislil on,« prizna.

»Kadar sva sama, greva zelo rada na koncerte, če seveda Toni nima nastopov. Sicer grem pa v prvo vrsto skakat, kot se za oboževalko spodobi. Veliko se tudi družimo s prijatelji, vsa Tonijeva klapa je kot velika družina. Fantje zelo radi kuhajo, puncam pa dajo kozarec vina ali piva v roke, da jim damo mir med pripravljanjem jedi, tako da nam hudega res ni.
image
Maša je z otrokoma Lukasom in Leo Inota presenetila na avdicijskem odru, saj ni vedel, da so v Sloveniji.
Foto Sandi Fišer/SIT

Zdaj vsi skupaj navijamo za Tonija in nihče več ne zamenjuje Slovenije in Slovaške (smeh). Upam, da dobim kak poceni let in ga ta konec tedna priletim objet v Slovenijo, kjer je zdaj pri mojem bratu Gregi, s katerim se zelo dobro razumeta. Res se že grozno pogrešava,« zavzdihne.

V finalu bo zanj navijala v živo

Na finale pa pride? »O, to pa stoodstotno. Tudi Tonijevi starši že iščejo letalske karte, da bi ga prišli podpret. Zame je Toni že zmagovalec, če zmaga ali ne, njemu pa je najpomembneje, kako ga vidi in sprejema občinstvo. Mislim, da so Slovenci Tonija vzljubili in vzeli za svojega, in to je res čudovit občutek, ne samo zame, tudi njemu ogromno pomeni. Resnično je hvaležen za tak sprejem,« zaključi veselo.
 
Deli s prijatelji