IZNAJDLJIVA SALOME

Velik tatu ji lepša oprsje

Objavljeno 09. junij 2019 10.22 | Posodobljeno 09. junij 2019 10.28 | Piše: T. M.

Ob pogledu v ogledalo je navdušena.

Ko združiš pogum in iznajdljivost, prideš do velike tetovaže pod bujnim oprsjem povsem brez bolečine.
Zgovorna, domiselna in še kak pridevnik bi lahko našli, da bi z njim opisali Salome. Predvsem pa je iskrena, saj se nikoli ni skrivala za lažnimi zgodbami. Med prvimi je na glas opozarjala na lepotne posege in tudi tokrat je brez zadržkov razodela, kako je na slikovit način na sebi prekrila sledi kirurških nožev. »V preteklosti sem si dala kar trikrat povečati oprsje in posledice so bile iz leta v leto bolj vidne. Šivi so se mi namreč malce premaknili navzgor, kar me je zelo motilo, in dolgo sem iskala način, kako jih prekriti. Vsi so me tolažili, da se jih ne vidi, a vsakič, ko sem se pogledala v ogledalo, me je zbodlo v oči. Nato pa se mi je nekega dne porodila ideja o tetovaži,« pripoveduje lastnica nove barvite poslikave.

image
Salome je šive prekrila s pravim rajskim vrtom.
»Sprva sem si želela nekaj manjšega, vendar me je mojster opozoril, da si s tem ne bom naredila pretirane usluge, vsaj z estetskega vidika ne. Zaupala sem mu in pozorno poslušala njegov predlog, da bi mi tatu naredil čez celoten prsni koš. Najprej sem se zgrozila ob misli na velikost površine, dolgotrajnost postopka in neznosno bolečino, ki spremlja izdelavo tovrstnih umetnin. Potem pa sem začela raziskovati, ali obstaja kakšna krema za ublažitev trpljenja, in na spletu naletela na anestetično mazilo, ki kožo za dve uri omrtviči, ter takoj naročila manjšo tubo. To je bila edina napaka pri celotnem projektu, saj me je na sredi tetoviranja začelo boleti, zato sem postopek ustavila in predlagala, da ga nadaljujeva, ko naročim še eno kremo. In tako sem po dveh obiskih in povsem brez bolečine postala ponosna lastnica velike tetovaže, ki je zakrila sledi lepotnih operacij,« pove veselo.

»Navdušena sem ob pogledu v ogledalo, kjer se namesto šivov zdaj vidi čudovita slika lotosovega cveta s praprotnimi listi in drugimi cvetovi. Teh je osem, kot simbol obilja in neskončnosti, lotos pa simbolizira pozitivne spremembe v življenju, srečo, veselje, zadovoljstvo, skratka vse, kar zaznamuje moje trenutno stanje. Gre za nekaj, kar zraste iz umazanega dna močvirja in se potem razvije v čudovito rožo. Če to prenesemo v naš vsakdan, moramo vselej ostati optimistični, tudi ko se nam dogajajo negativne stvari, kajti življenje ni nikoli tako grozno, kot se zdi,« opiše spodbudno sporočilo barvite poslikave. Salome se od nekdaj navdušuje nad tetovažami, saj si je prvo privoščila že v devetdesetih, ko je lopatico zaznamovala z abstraktno podobo. Prav tako si je omislila eno nad zadnjico, na njeni levi nogi pa se bohoti morska sirena, ki jo bo s pomočjo čudežne anestetične kreme kmalu obnovila. 
Deli s prijatelji