NAJLEPŠA LETA

»Naučila sem se znova zaupati. Ljubim in sem ljubljena«

Njeno življenje je videti sanjsko: ima dva čudovita otroka, dve uspešni podjetji, sanjsko postavo, ljubi in je ljubljena in še bi lahko naštevali. »Res je. Imam se lepo, toda za to je treba trdo garati, biti vztrajen in discipliniran,« pravi Vesna Janković, ki je tik pred velikim novim poslovnim podvigom.
Fotografija: Vesna Janković je po štiridesetem letu aktivna, zadovoljna in srečna.
Odpri galerijo
Vesna Janković je po štiridesetem letu aktivna, zadovoljna in srečna.

Zadnje čase Vesne ne videvamo več v medijih. »Že pred leti je napočil trenutek, ko sem ocenila, da ne potrebujem tovrstne pozornosti, saj sem se posvetila drugim stvarem, predvsem pa družinskemu in poslovnemu življenju. In za oboje je bolje, da si čim dlje od drobnogleda javnosti,« pravi Vesna, ki uživa v svojem delu. Le redki vedo, da je poleg manekenske kariere pridno študirala ob delu in že zelo zgodaj odprla svoje podjetje. »Oče je bil moj vzornik. Bil je zelo podjeten in prodoren. V nekdanji skupni državi je bil direktor velikega podjetja, zdaj je upokojen in žal bolan. Starši so nama s sestro veliko dovolili, a bili hkrati strogi pri šolanju. Tu ni bilo popuščanja. Danes sem jim hvaležna, saj imam pri 42 letih 24 let delovne dobe, diplomo in prišla sem do magisterija.«

Trud se obrestuje

Že od nekdaj me je zanimal marketing, v zadnjih letih pa še investicije in prehrana, kozmetika iz konoplje. Srečna sem, da udejanjam vse te svoje ljubezni,« pripoveduje Vesna, ki vodi dve podjetji. »Vse to mi ne bi uspelo, če ne bi imela za seboj ekipe ljudi, ki jim lahko popolnoma zaupam. Toliko kot zahtevam od sebe, zahtevam tudi od drugih. Rada si zadajam cilje in jih uresničujem. Zavedam se, da se je treba za uspeh potruditi in da nič ne pride samo po sebi. Predvsem garanje od jutra do večera. Nikoli se ne morem popolnoma izklopiti. Na srečo pa opravljam delo, ki ga imam zelo rada,« pravi Vesna, ki je ponosna na to, da si je ustvarila varno in udobno življenje. Seveda pa ji niso bile prihranjene preizkušnje. Vse je sprejela, jih prežvečila in šla dalje.


 

Sodelovanje v dobro otrok

Veliko je bilo povedanega o njeni ločitvi, vendar tega poglavja ne želi več odpirati. »Z družino Janković se zelo dobro razumemo, oba z Juretom delujeva v dobro Valla in Julie. Sva odlična mama in oče, imava deljeno skrbništvo, otroka sta teden dni pri meni, drugi teden pri Juretu, po potrebi pa priskoči na pomoč tudi širša družina, saj se brez težav uskladimo in dogovorimo. Zdaj imamo še boljše odnose in smo več skupaj kot prej.«
Ko gledam, kaj mi je v življenju uspelo, sem lahko upravičeno zadovoljna. Najbolj sem ponosna na svoja otroka. Vall, ki končuje deveti razred, je strasten nogometaš, mlajša Julia pa ne zamudi nobenega treninga hiphopa. Oba obožujeta jahanje in vse proste trenutke preživimo na konjskem hrbtu. Tudi sama sem vzljubila jezdenje. Pravi adrenalin je obvladovati 700-kilogramskega konja, ki je veliko močnejši od tebe in si ga ne moreš podrediti s surovo silo,« razlaga Vesna, ki ima pravi špartanski urnik.

Z disciplino do uspehov

Vstaja že ob petih zjutraj, da gre na vadbo z osebno trenerko, potem pa otrokoma pripravi zajtrk, ju odpelje v šolo, njo pa čakajo sestanki in neskončna usklajevanja, popoldne pa dejavnosti otrok, šola, družinski pogovori ... Precej je spremenila tudi način prehranjevanja. Hitro in neredno prehrano iz preteklosti so zamenjali zdravi, redni in polnovredni obroki. Nov življenjski slog prinaša uspeh, saj je pri 40 plus videti imenitno. »Želim jima biti zgled za delovne navade in postavljanje ciljev v življenju,« pravi Vesna, ki velikokrat dela tudi ponoči, ko gresta otroka že spat. Veliko posluje s tujci, kar prinese sestanke ob neobičajnih urah. Vendar je zaradi sodobne tehnologije mogoče skoraj vse. Ne glede na polno zasedenost, se zna organizirati tako, da ima tudi čas zase.

Ljubezen je vodilo

»Kot pribito drži, da tam, kjer je volja, je tudi pot. Vseh stvari se lotevam z voljo in trmo, zato mi tudi uspevajo. Negativnost zame ne obstaja. Vso energijo vlagam v uresničitev stvari, ki si jih zadam. Edino v ljubezni ne gre nič na silo. Nekdo te ima rad ali pa ne. To je čisto preprosto. Naučila sem se znova zaupati. Ljubim in sem ljubljena. Vendar to prinese tudi številne kompromise, za katere je treba dozoreti. Ljubezen je vodilo, ki premaga marsikatero oviro. V prvi vrsti pa je s partnerjem treba biti prijatelj,« je modra Vesna, ki se je z leti naučila, kaj ji je pomembno in kaj ne.



Po štiridesetem je modra tudi pri izbiri ljudi. Negativne hitro odstrani iz svojega življenja. Preizkušenj se ne brani. »Vse pridejo z razlogom. Tudi ko padeš, si na poti, da boš še bolj zrasel. Oče me je naučil, da človek nikoli popolnoma ne pade. Ko sem kdaj padla, so bile to preizkušnje, ki so me utrdile in mi še jasneje pokazale mojo pot. Seveda sem se tudi zjokala. Včasih ob določenih spoznanjih, drugič od utrujenosti. Toda solze čistijo oči in ti dajo bistrejši pogled. Opažam tudi, da sem začela na stvari gledati bolj z razumom, ne več toliko s srcem. Postajam razumska in to se mi zdi vsekakor dobro,« je sklenila.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije