NEPOGREŠLJIV

Vse težave, ki jih premaga propolis

Ne krepi le odpornosti, pomaga tudi pri številnih težavah z zdravjem.
Fotografija: Darila iz čebeljega panja so v domači lekarni vedno dobrodošla. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Darila iz čebeljega panja so v domači lekarni vedno dobrodošla. FOTO: Thinkstock

Propolis, naravni čebelji izdelek, je zlasti pozimi v domači lekarni nepogrešljiv. Zaradi več kot 300 zdravilnih učinkovin je idealen za premagovanje virusnih in bakterijskih okužb, ponaša se s protivnetnim delovanjem in zaviralno vpliva na nekatere oblike raka. Poglejte, katere težave z zdravjem vse lahko premaga.

Oslabljen imunski sistem

Zahvaljujoč v njem prisotnim vitaminom in mineralom, to naravno zdravilo pozitivno vpliva na imunski sistem ter zagotavlja maksimalno zaščito pred virusnimi in bakterijskimi okužbami.

Vnetja

Propolis se ponaša tudi z analgetičnim in protivnetnim delovanjem. Najbolj pomaga pri bolečinah v zobu, vnetju dlesni in lajša težave z vnetim grlom. Spodbuja namreč obnovo celic in blaži bolečine ter ga je zato dobro vedno imeti pri roki.

Afte

Ta čebelji izdelek spodbuja celjenje nadležnih aft. Nekaj propolisa nanesite nanje in počakajte, da ustvari tenak sloj, ki bo zaradi protimikrobnih sestavin razkužil ranice in pospešil njihovo celjenje.

Akne

Propolis je izjemno učinkovit tudi pri premagovanju aken. Za opazne učinke kritične dele kože od en- do dvakrat na dan premažite z njim. Ker zaviralno vpliva na bakterije, ki so glavni krivci zanje, se bodo mozolji zacelili hitreje. Na enak način si lahko pomagate z medom.

Prebavne težave

To preprosto in naravno zdravilo spodbuja delovanje prebavil, preprečuje okužbe črevesja in pozitivno vpliva na prebavo. Zaradi protibolečinskega učinka blaži tudi krče, ki se občasno pojavljajo v prebavnem sistemu.

Težave z dihali

Če imate pogosto zamašen nos ali druge težave z dihali, si pomagajte s propolisom. Čaju iz kamilice in materine dušice dodajte deset kapljic propolisa, se nagnite nad posodo, čez glavo poveznite brisačo in vdihavajte paro. Pet minut to počnite vsaj trikrat na dan in kmalu boste lažje dihali.  

Kožna obolenja

Propolis dokazano pomaga pri številnih kožnih obolenjih, kot so dermatitis, ekcemi, hkrati blaži bolečine, ki so posledica kožnih poškodb, spodbuja celjenje ran in premaguje glivične okužbe nohtov. V ta namen propolis brez dodanega alkohola nanašajte na prizadeta mesta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije