ZAVEZNIKI

Trije najmočnejši naravni zavezniki pri gripi in prehladu

Objavljeno 16. januar 2019 07.01 | Posodobljeno 16. januar 2019 07.02 | Piše: M. F.

Ko vas ujame gripa ali prehlad, si pomagajte z darovi narave.

Ginseng je učinkovit tudi pri premagovanju gripe in prehlada. FOTO: Thinkstock
Ko vas v posteljo položita vročina in glavobol ali tedaj, ko zaradi prehlada stalno kihate in imate zamašen nos, se zatecite k naravi. Ta namreč ponuja tri močna, naravna zdravila, ki vam bodo pri premagovanju omenjenih tegob v veliko pomoč.

Česen

Česen je močan naravni antibiotik. Zdravilno moč mu daje alicin in še več kot sto drugih aktivnih sestavin ter številni antioksidanti. Vsi ti so učinkoviti pri premagovanju virusnih okužb, pripomorejo k čiščenju dihalnih poti, delujejo protirakavo, protivnetno, protibakterijsko in protiglivično.

Strokovnjaki v namen preventive in zdravljenja priporočajo tri surove stroke česna dnevno, pred uživanjem jih obvezno narežite ali zmečkajte in tako sprožite encimske reakcije, v katerih se sproščajo alicin in druge zdravilne učinkovine.

Eterično olje divjega origana

To sodi med najmočnejše naravne antibiotike in je učinkovito pri bakterijskih, glivičnih okužbah ter lajša respiratorne težave, ki so značilne za gripo in prehlad. Pred uživanjem se pozanimajte o količini in načinu uporabe, saj gre za olje z močnim okusom in delovanjem, zato z njim ni dobro pretiravati.

Ginseng

Velikokrat imenovan tudi korenina življenja. Zaslužen je za dobro absorpcijo vitaminov ter mineralov v organizmu. Korenina ginsenga vsebuje ginsenozide, snovi, ki zagotavljajo boljše splošno stanje organizma, pomagajo pri vnetnih boleznih, prebavnih motnjah, premagujejo utrujenost in blažijo stres.

Ginseng prav tako spodbudno vpliva na povečanje belih krvnih telesc v organizmu, ki služijo za obrambo proti virusom in bakterijam. Dobrodošel je tedaj, ko prebolevate gripo, prehlad ali druge zimske tegobe.
Deli s prijatelji