Predstavitvena informacija

So strokovnjaki odkrili molekulo prihodnosti?

Objavljeno 10. december 2018 09.05 | Posodobljeno 10. december 2018 09.06 | Piše: P. I.

V letu 2018 ni bilo medija, ki ne bi poročal o čudežni molekuli, ki bi ji lahko rekli kar učinkovina leta. Po mnenju strokovnjakov pa njen razcvet šele sledi.

FOTO: Getty Images/istockphoto

Najprej smo lahko prebrali, kako zelo jo cenijo v tujini, zdaj pa so o njeni učinkovitosti prepričani tudi slovenski strokovnjaki, pa naj gre za fakulteto za kemijo in kemijsko tehnologijo, fakulteto za farmacijo, kardiologe ali biologe.
O čem pravzaprav govorimo?

Ključ v ohranjanju zdravega srčno-žilnega sistema
Srčno-žilne bolezni, kot so povišan krvni tlak, srčni infarkt, možganska kap, srčno popuščanje in periferne arterijske žilne bolezni, so v razvitem svetu najbolj pogost razlog za prezgodnje smrti. K ohranjanju zdravega srčno-žilnega sistema pa pripomore prav molekula resveratrola. Zato ni čudno, da zdravniki in kardiologi svetujejo redno jemanje.

Težko bi našli koga, ki o resveratrolu ne bi povedal česa pozitivnega. Po prodaji že prehiteva znani antioksidant koencim Q10, kmalu pa naj bi ga jemali že tako pogosto kot vitamin C.

Kje najdemo resveratrol
Vprašanje torej ni resveratrol da ali ne, ampak kateri je najboljši. Uporabniki so že štiri leta zapored za najboljšega izbrali Resveratrol Forte, ki je bil hkrati tudi prvi resveratrol pri nas. Za najboljšega v Sloveniji so ga izbrali tudi strokovnjaki, saj ima največjo vsebnost čistega resveratrola (200 mg) v eni tableti, poleg tega pa vsebuje še 200 mg drugih fenolnih spojin, kar je dodatno zagotovilo za učinkovitost. Ravno 200 mg čistega resveratrola je tudi priporočen dnevni odmerek.
image
FOTO: Sanofarm


Ste vedeli?
V raziskovalnem projektu na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo so ugotovili, da bi morali za učinek ene tablete Resveratrola Forte pojesti več kot en kilogram jagod goji ali granatnega jabolka, ki sta najboljši sadni vir antioksidantov.
Podarite si čas in se zaščitite pred srčno-žilnimi boleznimi. Resveratrol Forte je na voljo v vseh lekarnah in specializiranih trgovinah.
Deli s prijatelji