RAZVAJANJE

Ovsena kopel za lepo in zdravo kožo

Ovseni kosmiči so praviloma sestavina zajtrka, a z njimi si je mogoče pomagati tudi do lepe kože.
Fotografija: V sproščajočo rutino vključite ovsene kosmiče. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
V sproščajočo rutino vključite ovsene kosmiče. FOTO: Thinkstock

Zagotovo imate doma ovsene kosmiče. Iz njih pripravljate zajtrk, dodajate jih sadnim in zelenjavnim zmeškom, neredko so sestavina peciv, prav pa bi bilo, da bi jih tedaj, ko se vam zahoče kopeli ali skočite pod prho, odnesli tudi v kopalnico. Ne zato, da bi se tam z njimi okrepčali, temveč ker je z njimi mogoče koži zagotoviti izdatno nego. Ta je zlasti dobrodošla, če je koža suha in razdražena.

Kako jih uporabiti?

Z ovsenimi kosmiči napolnite prazno bombažno vrečko ali tanjšo nogavico, jo dobro zaprite, namočite, da se njena vsebina zmehča, in pred prhanjem ali kopeljo s tako pripravljenim pripomočkom za nego nežno natrite kožo po vsem telesu. Počakajte nekaj minut, nato pa telo splaknite z mlačno vodo.

Začinjena kopel

Če koža ni pretirano občutljiva, v vrečko dodajte nekaj cvetov sivke in si med kopeljo ali pred prho z njo masirajte telo, saj sivka spodbuja učinke ovsa, ki kožo navlaži in zmehča, hkrati pa ji ta način zagotavlja hranljivo luščilo. Pazite le, da voda, v kateri se boste namakali, ne bo prevroča in da se v kopeli ne boste sproščali dlje kot 20 minut.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije