UPORABNO

Pet načinov za več zabave v spalnici

Poglejte, kaj za popestritev dogajanja v spalnici priporoča spolna terapevtka.
Fotografija: Še tako dober seks je vedno lahko boljši. FOTO: Viacheslav Peretiatko, Getty Images
Odpri galerijo
Še tako dober seks je vedno lahko boljši. FOTO: Viacheslav Peretiatko, Getty Images

Še tako dobre stvari je vedno mogoče izboljšati, in ko gre za seks, ni prav nič drugače. Psihologinja in spolna terapevtka Sally Palaian vsem parom na srce polaga nekaj idej, kako popestriti in izboljšati zadeve v spalnici.

Vzbudite pričakovanje

Če je vajin seks postal malo rutinski in zato dolgočasen, vzbudite pričakovanje po nečem novem, drugačnem s tem, da namignete, da za zvečer pripravljate presenečenje. Kakšno in kako ga boste izpeljali, naj ostane skrivnost.

Zadajta si nove cilje

Pogovorita se, kaj bi v seksu rada preizkusila, na kakšen način bi premaknila meje, kako bi popestrila zadeve in na kakšen način bi stvari pomaknila iz znanih okvirjev. Nato izdelajta načrt, kako izpolniti vse cilje, ter se ga seveda držita.

Omislita si vsakodnevno rutino

Vsak dan si, ne glede na to, kdo je razpoložen za seks in kdo ne, namenita vsaj 15 minut za poljubljanje, objemanje ali drugačno obliko nespolnega, vendar vročega razvajanja. Prav tako ne pozabita na pogovore o spolnih fantazijah, željah in prioritetah.

Prebudite vsa čutila

Kot veste, poznamo pet čutil: za vonj, okus, dotik, sluh, videz. Med vsakim aktom ne pozabita na nobeno od njih in stimulirajte čisto vsakega od petih čutov.

Usvajajta nova znanja

Knjige o spolnosti, znanstveni članki s tega področja, tudi poljudne objave, vse to lahko razširi obzorja ter pripomore k še boljšemu spolnemu življenju, kajti znanje je tudi z vidika seksa najboljše orodje in orožje, je prepričana Sally Palaian.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije