PARTNERSTVO

Ljubezen ali poželenje?

Če partnerja ljubite, mu boste sledili na konec sveta.
Fotografija: Če partnerja ljubite, mu boste sledili na konec sveta. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Če partnerja ljubite, mu boste sledili na konec sveta. FOTO: Guliver/Getty Images

Včasih je začetek razmerja tako strasten, da ljudje težko razločijo, ali gre za ljubezen ali poželenje. Raziskave kažejo, da obstajajo štirje dejavniki, ki vam to lahko pomagajo razvozlati.

Povezanost

Ne gre samo za povezanost zaljubljencev, ampak tudi za povezavo z drugimi ljudmi. Ko nekoga zares ljubimo, je za nas pomembno, da ga sprejme tudi naša okolica, mnenje ljudi, ki so nam blizu, veliko šteje. Ko gre za poželenje, o tem niti ne razmišljamo.

Izražanje

Dokler v razmerju govorite samo o sebi oziroma uporabljate zgolj besedo jaz namesto midva, je veliko bolj verjetno, da je gonilna sila odnosa strast, ne pa ljubezen. Ko ljudje drug drugega ljubijo, o sebi pogosto razmišljajo v dvojini.

Razkrivanje

Ko si ne želimo spoznavati partnerja do podrobnosti ali mu ne želimo razkrivati intimnih stvari, ne gre toliko za ljubezen kot za slo. Ko gre za ljubezen, se partnerja drug drugemu odpirata, saj se želita spoznati do konca.

Vplivnost odnosa

Vzemimo primer, da mora partner na delo v tujino za nedoločen čas. Če gre za ljubezen, mu boste najverjetneje sledili, tudi če bi šel na konec sveta, če je v igri poželenje, pa se najverjetneje ne bi odpovedali vsemu, kar imate doma, zaradi njega. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije