Kaj pomeni varanje v sanjah

Gre bolj za lastno samopodobo kot resnično željo po varanju. Več kot 60 odstotkov žensk je že kdaj imelo takšne sanje.
Fotografija: V sanjah varate, ker niste zadovoljni v resničnem življenju. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty images
Odpri galerijo
V sanjah varate, ker niste zadovoljni v resničnem življenju. FOTOGRAFIJI: Guliver/getty images

Sanje o varanju so pogoste, vendar se jih večina ljudi sramuje, ker si jih ne znajo razlagati, zadnje raziskave pa kažejo, da so največkrat povezane s samopodobo, ne pa z resničnim varanjem.


Čeprav ste sami lahko prepričani, da je vaš odnos trden, se v sanjah, ko deluje vaša podzavest, na katero nimate vpliva, mimogrede znajdete v položaju, ko prevarate partnerja. Samo brez panike, meni Deidre Leigh Barrett, doktorica psihologije, ki proučuje sanje na Harvardu, in dodaja, da sanje ne poznajo meja. Prav vsak lahko sanja, da vara. Raziskava iz leta 2018 je pokazala, da je več kot 60 odstotkov žensk sanjalo, da so prevarale svojega partnerja, kar lahko pomeni veliko stvari, vendar Barrettova svetuje, naj ljudje svoje sanje podrobneje proučijo, predvsem pa občutke in čustva, ki so spremljali ta dogodek.
Zelo pogosto so povezane z varanjem samega sebe.
Zelo pogosto so povezane z varanjem samega sebe.

Najbolj pomembno je, da se ljudje vprašajo, ali jim kar koli iz njihovega vsakdanjega življenja vzbuja iste občutke kot sanje, saj jim odgovor zares lahko pomaga pri tolmačenju. Zelo pogosto so sanje o varanju povezane z varanjem samega sebe, saj naj bi nosile sporočilo, da nismo iskreni do sebe in svojih potreb.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas