PREDNOSTI

Zakaj je razhod boljši kot slaba zveza

Objavljeno 19. julij 2019 20.23 | Posodobljeno 19. julij 2019 22.49 | Piše: M. F.

Nihče v razmerje ne vstopa z mislijo o razhodu, a včasih je ta neizbežen ter boljši od slabe intimne zveze.

Čeprav sprva ni videti tako, se po razpadu slabe zveze življenje obrne na bolje. FOTO: Thinkstock
Vsak, ki vstopa v zvezo ali zakon, si želi, da bi s partnerjem živel srečno do konca svojih dni. Žal pa življenje ni pravljica in velikokrat se odnos ne razvija v skladu s pričakovanji. V tem primeru je ločitev ali razhod nedvomno boljša izbira kot vztrajanje v razmerju, ki ne izpopolnjuje. Konec zveze namreč ni konec življenja in razhod nedvomno prinaša tudi pozitivne posledice. Zakaj je boljši od slabe zveze?

Imeli boste možnosti spoznati pravega

Znova samski boste zadihali v svobodi, spoznavali nove ljudi in si tako odprli možnosti, da bi vendarle našli pravega življenjskega sopotnika.

Vso energijo boste lahko usmerili vase in v svojo rast

Neredko se zgodi, da človek v odnosu pozabi nase in večino pozornosti namenja partnerju. Nič narobe, če mu ta to vrača ter skupaj rasteta kot posameznika in kot par. A če čutite, da vas partner ne razume, ne spoštuje in ne podpira, boste z razhodom znova pridobili priložnost, da boste energijo usmerili vase ter v svoje zadovoljstvo, ki ste ga na račun slabe zveze zanemarili.

Srečnejši boste

Res je, da boste z razhodom izgubili partnerja in bo način življenja drugačen, kot ste ga vajeni, a hkrati boste dobili tudi priložnost, da bi bili znova resnično srečni.

Otroci bodo srečnejši

Starši velikokrat v prid otrok vztrajajo v slabih zakonih, vendar s tem podmladku delajo medvedjo uslugo. Otroci vidijo in čutijo vse, tudi napetost med staršema in njuno nezadovoljstvo, prav to pa negativno vpliva na razvoj njihove osebnosti. Ne pravijo zaman: srečni starši, srečni otroci, pa čeprav je eden od korakov do sreče razhod.

Bolj zdravi boste

Slaba zveza, v kateri so prisotni napetost, spori, ljubosumje in manipulacije, uničuje človeka. V razmerju z nekom, ki vas ne osrečuje, torej nedvomno trpita tako fizično kot psihično zdravje. Dokazano je celo, da se pod vplivom slabe zveze rane celijo 49 odstotkov počasneje kot pri tistih, ki so srečno samski ali v izpopolnjujočem odnosu.

Lepši boste

Ne zgolj zato, ker si boste po razhodu najbrž privoščili novo pričesko in garderobo, temveč tudi, ker se olajšanje, ki ga sčasoma nedvomno prinese konec slabe zveze, kaže na zunanjem videzu. Pozitivna energija, ki bo pregnala tesnobo in nezadovoljstvo, bo opazna na vašem obrazu, v nasmehu in novi volji do življenja.
Deli s prijatelji